Mitä tuleman pitää

En pidä itseäni bloggaajana, vaan ennemmin blogisisällön tuottajana. Se ei tosin ole ihme, sillä olen journalistiikan tutkinto-ohjelmasta vastavalmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Bloggaamisesta olen montaa mieltä samanaikaisesti, mikä kuulostaa ei-todellakaan akateemiselta ajattelulta.

Leipätyökseni nökötän kahdeksan tuntia suuressa toimistorakennuksessa, ja nyplään tietokonetta samalla, kun auki on noin 15 eri ohjelmaa. Puoli tuntia kahdeksasta napostelen yleensä huoltoaseman ravintoköyhintä kasvispöperöä eli nuudeleita. Syksyllä aloitan maisteriohjelman ja osa-aikaiset työt. Oman alani töihin voisin toki siirtyä vaikka huomisaamuna. Lähetä tarjous!

Asun valoisassa neliössä toisen ihmisen kanssa. Ja ei, tämä toinen ihminen ei ole nainen, kuten saatoit ajatella salamyhkäisestä, automaattisesti homoseksuaalisuuteen viittaavasta ihminen-ilmaisusta. Ikkunastani katselen Tampereen suurimmalle kadulle, ja usein menetän hermoni hälytysajoneuvojen ääniin.

Mielenkiinnonkohteeni selviävät kyllä aikanaan paremmin, mutta tällä sivustolla keskityn kulttuurikritiikkiin. Tarkoitan kulttuurikritiikillä melko laveaa kategoriaa, sillä lähes kaiken voi laskea kulttuuriksi, jos oikein ronskisti yrittää. Keskityn ruokaan, kirjoihin, populaarikulttuuriin, ilmiöihin ja kulutushyödykkeisiin.

Yritän jaotella tekstini kategorioihin ja juttusarjoihin liikaa stressaamatta. Juttusarjat sitä paitsi muistuttavat minua kotoisasti aikakauslehtijournalismista ja auttavat sovittamaan ajatukseni bloggauksen ristiriitaisuudesta.

Journalistina haluan muuttaa ajatusta siitä, että populaarikulttuuria ja lifestyleä käsittelevä journalismi olisi jotenkin alempiarvoista. Haloo Helsinkiä ei tarvitse verrata Bachiin eikä Mäkkäriä Näsinneulaan. Tärkeintä on ymmärrys siitä, missä sarjassa painitaan.

Voit jättää kommentin tai lähestyä minua normaaliuden rajoissa, jos sinulla on asiaa. Kuulen mielelläni ajatuksiasi teksteistäni. Eikä ole mahdoton ajatus yrittää kehittyä palautteen perusteella.

Ystävällisin terveisin,
Anna-Katariina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.