Siemennäkkileipä – Epäonnistumisen alkeet

Mielessäni siinti ystäväni tekemä siemennäkkileipä, jonka ohjeen hän oli pihistänyt maissijauhopussin kyljestä. Herkuttelimme leivällä taannoin piknikillä, ja päätin kokeilla sitä myös itse. Kokeilla nimenomaan.

DSC_0443

Tässä tekstissä oleva ohje on juuri maissijauhopussin kyljestä fenkolinsiemen pois sulkien, enkä todellakaan kovin herkullista lopputulosta saanut aikaiseksi. Herkullinen on ehkä väärä sana, sillä ne palat, jotka onnistuivat, maistuivat hyviltä, mutta kuten huomaatte kuvista, paremminkin olisi voinut mennä. Seuraavalla kerralla lorautan enemmän öljyä – ja itse asiassa toivon, että saan näkkärikonkari-Jennin reseptin kopioitua sitä ennen, koska tuolla muokkaamattomalla reseptillä hän ei todellakaan ole voinut onnistua, sillä vannon, etten itse sooloillut tällä kertaa kokkauspuuhissani.

DSC_0456

1 dl auringonkukansiemeniä | 1 dl pellavansiemeniä | oman maun mukaan seesaminsiemeniä sormisuolaa oman maun mukaan | 2 dl maissijauhoja | 0,5 dl rypsiöljyä (Laittakaa enemmän!)
loraus kiehuvaa vettä (Epäilen määrää!)

DSC_0457

Sekoita kaikki ainekset massaksi, ja kaada sitten leivinpaperille. Laita toinen leivinpaperi päälle, ja kauli tasaiseksi, ohueksi levyksi. Koristele samoilla siemenlajikkeilla, joita olet käyttänyt, ja ripottele myös sormisuolaa. Itse käytin ruususuolaa.

Niin, josko ensi kerralla sitten toisenlaista näkkäriä. Mielestäni tällaiset lopputuloskuvat ovat hauskoja, sillä eivät tuotokset aina onnistu. Tähänhän voisi lisätä vielä sen virheistä oppii -sananlaskun, mutta en viitsi sitä toistella.

Joko testasit?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.