Skandinaavinen raikkaus kohtaa taiteen

Tänään vuorossa on hieman yksityiskohtia kodistani. Kotimme sijaitsee Tampereen keskustan tuntumassa. Neliömme on sisustettu skandinaavista muotoiluperinnettä kunnioittaen. Alla näette suosikkikohteeni kodistamme!

DSC_0483

Tässä Ikean kahdeksan euron vaaterekissä roikkuu ekologista muotia parhaimmillaan. Vasemmalla Onlyn raitamekko, joka rokotti rahapussia noin 10 euron verran. Oikealla sen sijaan on viime kesän hittituote: Hennes &  Mauritzin upea valkoinen leninki, jonka hinta taisi olla 14,99 euroa. Ihana tukea eettistä, bangladeshiläistä käsityötä! Vielä ihanampaa on saada ripustaa vaatteita uniikkeihin Ikea-henkareihin, jotka alkavat jossain vaiheessa olla keräilyharvinaisuus.

DSC_0484

Makuuhuoneeseemme olen yrittänyt luoda rauhallista tunnelmaa näillä verhoilla, jotka ostin Ikeasta. Kuosi läpäisee herkästi valoa, ja on aivan ihana herätä auringonpaisteeseen, joka suodattuu kauniisti läpi näistä design-verhoista.

DSC_0488

Nämä kaapit on alunperin uusittu joskus 1970-luvulla, ja on mieletöntä saada asua kodissa, jossa on oikeat retrokaapit! Löytyyköhän keltään muulta tällaisia? Itse pääsin tuunailunmakuun, kun ostin Clas Ohlsonilta skandinaavista muotokieltä puhuvat ovenkahvat. Kahvojen kappalehinta taisi huidella jossakin neljän euron tienoilla. Uusin samalla myös kotimme sydämeen, eli keittiöön, kauniit kahvat, jotka luovat maalaisromanttisen tunnelman komeroomme. Siellä on aivan ihana kokkailla oman rakkaan kanssa kidneypapuja ja riisiä!

DSC_0494

Työhuoneesseeni olen ripustanut taulun, jonka teetin huokealla summalla Ifolorilla. Taulun hinnaksi tuli noin 65 euroa. Näitähän voisi teettä monta joka huoneeseen! Tämä miekkonen on ikuistettu Sichuanin maakunnassa Länsi-Kiinassa. Danbalainen mopedisti lienee autuaan tietämätön siitä, että hän roikkuu seinälläni.

DSC_0489

Valaistus on kodissamme todella tärkeässä roolissa. Tämä kaunis jalkalamppu seisoo olohuoneessamme. Johdot ovat mustanpuhuvat, ja muotoilustakin huomaa, kuinka se oikein kirkuu skandinaavisuutta. Lamppu on hankittu vuonna 2001 Hobby Hallista, joten melkoista retroa tämäkin.

DSC_0486

Nyt ollaan jo skandinaavisen muotoilun ytimessä. Tämä uniikki kukkalamppu on Ikeasta, ja sen hinta taisi olla noin 12,99 euroa. Onkohan kenelläkään muulla samanlaista?

DSC_0496

Yritän juoda mahdollisimman paljon vettä päivän aikana. Isäni tädiltään saama lasikannu on virtaviivainen ja hivelee paatuneemmankin esteetikon silmää. Kokonaisuuden kruunaa Clas Ohlsonin juomalasi, jonka kappalehinta oli ainakin euron.

DSC_0497

Viimeisimpänä esittelen työpöytäni sydämen, joka on Aalto-vaasi täynnä helyjäni. Aalto-vaasi on tietenkin aito, ja sen on mieheni saanut työpaikaltaan 5-vuotislahjaksi. Aalto-vaasit ovat niin tärkeitä hänelle, että hän halusi antaa minulle omansa. Aivan ihana ajatus! Minä taas pidän Aalto-vaaseista niin paljon, että säilytän kalleimpia korujani siinä. Kuvassa näkyy Hennes & Mauritz -designia parhaimmillaan. Valko-kultaisen kaulakorun ostin vähän aikaa sitten kuudella eurolla. Valkoinen kello, jota koristaa nahkainen remmi, on peräisin Kyprokselta. Kellon hinta oli noin 10 euroa. Läheistä sukua Rolexeille.

Lopputulos on siis se, että home detailsit voisi jokainen sijoittaa sinne, minne se kuuluisa aurinko ei ainakaan kovin usein paista. No, onhan skandinaavista muotoilua ihana katsoa, mutta eihän kaikki voi olla aina niin ihanaa, eihän? Ja minkäänlaista My Home! -sarjaa ei todellakaan ole tulossa.

2 thoughts on “Skandinaavinen raikkaus kohtaa taiteen

  1. Siis en tajuu miten kukaan voi sijottaa houm diiteilsseihin noin paljon!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.