Maija Vilkkumaa: Lissu ja mä

Pelkäsin elää, ja että kuolisin. Se on kauneinta, mitä Maija Vilkkumaa lausuu tuoreella singlellään. Ja hyvä niin, sillä Lissu ja mä on mauttomasta nimestään huolimatta parasta Maija-tuotantoa vuosikausiin.

Singlelohkaisu on ensimmäinen tulevalta albumilta, jolta voi tämän perusteella odottaa enemmän kuin aiemmilta Maijan ’uuden tuotannon’ albumeilta. Kappale on samankaltainen Maijan kultavuosien radiohittien kanssa aikuisemmalla mausteella, mikä ei ollenkaan ole huono asia, sillä onhan totta, ettei hyvää reseptiä kannata heittää hukkaan. Helppo musiikki ei nimittäin ole aina huonoa.

Lissu ja mä kertoo surullisen tarinan, mutta kovin kauniisti. Se on pala ystävyyttä, haikeutta, luopumista ja äkkiseltään ajateltuna muita kliseitä, mutta ne eivät olekaan kappaleen juju, vaan elämänmakuinen tarina, joka tuntuu todelta. Koska se on totta, se sattuu. Tässä tarinassa kipu on verhottu mysteerien taakse, vaikka jokainen meistä tuntee Lissun.

Onneksi Maija ei ole tätiytynyt niin kuin monet muut 2000-luvun alun hieman kiukuttelevat naisartistit. Joskus on hyvä pyytää apua, niin syntyy tällaisia helmiä. Vilkkumaan uudelle albumilla kuullaan tuottaja Hank Solon mausteita. Lissu ja Maija saavat viisi tähteä siksi, että tämä on kappale on valtavan onnistunut comeback ja hurja parannus aiemmista, harhailevista liibalaaba-kappaleista. Radioystävällinen pop-kappale on onnistunut nielaisemaan tarinan, joka antaa aihetta lisäkysymyksille. Minä ainakin mietin, mitä Lissulle oikeasti tapahtui, vaikka kronologinen tarina päättyykin melko surullisesti.

Kappaleen musiikkivideo on katseltavissa täällä.

Viisi tähteä *****

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.