Aikuisten leikkejä

DSC_0812

Ne tulivat, ja näyttävät menevän hitaasti ohi. Puhun aikuisten värityskirjoista. Harmittaa, että Miina Supinen ehti kirjoittaa MeNaisiin kolumninn sen jälkeen, kun oma tekstini oli jo kirjoitettu luonnoksiin. Means nothing.

Värityskirjat ovat jatkoa leikki-iälle. Ja ovat muuten hyvää sellaista. Joku syyhän sille täytyy olla, että me aikuiset ihmiset alamme hamstrata värityskirjoja. Toiset haluavat tosielämää vastaavia sisustuskuvia, ja jotkut rentoutuvat parhaiten monimutkaisen piipertämisen parissa. Minä rentoudun parhaiten, kun pääsen uppoutumaan toiseen maailmaan – eli saan eteeni jonkin mehukaan ja tarkan, realistista maailmaa ilmentävän kuvan. Voi juku, kuinka ihanaa oli miettiä sisustustikkaiden väriä harjoitustyössäni!

DSC_0817

Ei värityskirjojen tuhertaminen ongelmatonta ole. Itse olen langennut täydellisyyden tavoitteluun. Kuinka paljon voikaan kiukuttaa, kun värittää permanenttitussilla ohi, tai kun valitseekin väärät värit? Vaikka nämä pohdinnat ovat rankkoja kysymyksiä värityskirjamaailmassa, ovathan ne silti aika paljon kevyempiä kuin mietinnät veroprosenteista, tulevan vuoden projekteista ja graduaiheista.

Värityskirjamaailma on sitä todellisuutta, jota me haluaisimme elää. Minäki haluaisin palata hetkeen, jolloin parvekekalusteemme olivat järjestyksessä, kuohuviinipullo korkaamaton, ja monta muhkeaa palkkapäivää odottivat tilille kilahtamisen riemua tapahtuvaksi. Kun talouden villit vuodet olivat edessä päin. Ennen, kuin minä olin syntynyt.

DSC_0820

Kumpa minäkin voisin vain päivästä toiseen värittää huonetta, jossa kuvittelin Marilyn Monroenkin asuneen. Me laman lapset ja aikuiset olemme kyllä ihan helvetin hyviä unelmoija. Ja te, markkinatalouden nerot, olette sen haistaneet; osuisinpa itse yhtä hyvään rakoon.

Miksi sinä värität?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.