Paljasta Tampere: Näsinkallio

Aiemmin paljastin jo yhden suosikkipaikkani Tampereella. Nyt jatkan toisella, paljon tunteita herättävällä paikalla: Näsinkalliolla. Lähes jokainen todennäköisesti tuntee Näsinkallion historian, ja sen merkityksen sadan vuoden takaisten kauheuksien näyttämönä.

Hiljennyn Näsinkalliolla yksin ollessani; teen matkan historiaani. Vakavoitumisen lisäksi Näsinkalliolla on yhtä mukava tutustua piknik-korin ruoka- ja juomatarjontaan. VR porhaltaa ohi. Halfpipe veivaa ympäri vielä kerran huonovointiset hurvittelijat. Lehdet kellastuvat tähän aikaan vuodesta, mutta Milavida kurkkii puskan takaa yhtä ylväänä kuin keväällä, kun kaikkialla vielä vihersi.

123456781010a11121314151617

Tampere ei ole pelkkää satumetsää ja sotatannerta. Eikä tarvitsekaan. Teollistumisen ja kaupungistumisen taideteoksessa sekoittuvat perinteikäs Finlayson-historia ja postmodernin aikakauden rumilukset. Tampere on silti rakas.

Menkää Näsinkalliolle ja Milavidaan! Olkaa vaiti, ja naurakaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.