Itse tehdyt tortillat paputäytteellä

Kiitos kumppanini, olen saanut tutustua helposti uusiin makuyhdistelmiin, ja rohkaistunut itsekin tekemään aasialaispainotteista, terveellistä arkiruokaa.

Eilen luvassa oli itsetehdyt tortillapohjat täytettynä papumuhennoksella ja salaatilla – sekä tietenkin Srirachalla.

DSC_1093

Tortillapohjat on tehty suoraan Kotikokista löytyneellä ohjeella. Yhden muutoksen tosin tein. Ainesosat ja suhteet pidin samana, mutta taikinapötköstä teinkin vain kuusi tortillapohjaa, enkä kahdeksaa, kuten ohje sanoo. Mielestäni tuolla taikinamäärällä kahdeksan lättyä jäävät aivan liian ohuiksi ja pieniksi, jolloin syöminen on hankalaa, koska pohjassa on reikiä ja se repeytyy helposti, ja täytteet luiskahtavat lautaselle.

DSC_1095

Jäävuorisalaatin ja kurkun pilkkomiseen ei varmaankaan tarvitse ohjeita kukaan täysvaltainen keittiössä häärivä henkilö. Kuvissa vilahtava avokadomönjäkin syntyi sauvasekottimella, jolla survasin kaksi kadoa soosiksi. En maustanut lopputulosta mitenkään, sillä avokadon rasvaisuus ja omintakainen maku tasapainottavat sellaisenaan tulista ruokaa.

DSC_1096

Papumössössä on kaksi tölkillistä Go Greenin kidneypapuja, kaksi pientä sipulia, kolme valkosipulinkynttä (koska siinä oli kaikki, mitä meillä oli), ripaus suolaa ja puoli ruukkua korianteria sekä kuivattua, todella tulista chilimurua hyppysellinen. Tätä kuivattua chilisilppua kotini taloudenhoitaja hakee Aasia-kaupasta.

Kaikkien yllätykseksi työjärjestys on se, että ensiksi kuullotetaan sipulit ja valkkarit öljyssä, ja sitten lisätään chilimuru. Seuraavaksi kyytiin isketään kidneyt, ja hetken päästä veivataan matkaan myös korianterisilppu. Kun pavut ovat lämmenneet, voi olla varma, että valmista tuli.

DSC_1097

Miltä kuulostaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.