Mielin määrin kahvia ja viestintää

Istuskelin kahvilla ystäväni kanssa perjantaina. Minä kippasin laarillisen Mundoa, ja rakas ystäväni imaisi pullon Pepsiä. Nämä kofeiiniherkut hellivät aivoja lempeästi sen jälkeen, kun olimme ensiksi käyneet tekemässä tuttavuutta yliopiston laitosruoan kanssa. Kahvilassa nautittujen, elinaikaa ehkä lyhentävien nesteunelmien siivittämänä kävimme mielenkiintoisen keskustelun, jonka referoiminen on yhtä mielenkiintoista kuin kuulla, mitä kaksi yliopisto-opiskelijaa söivät perjantaina.

Kerron silti, mihin kaikki johti: pohdintaan siitä, mikä on hyvää viestintää. Ystäväni on teknologisorientoitunut verbaalinen lahjakkuus, joka ymmärtää tietotekniikan ja viestinnän päälle. Minä olen se vähän löyhempi yksilö, joka puuhaa journalistiikan, viestinnän ja taiteen parissa, eikä tiedä html:n kuin nimeltä. Mutta juuri tästä syystä luulen, että olemme hyvä parivaljakko. Siis ammatillisesti, siviilielämässä on kyllä muitakin syitä!

Nykyäänhän kaikki on yhtä trendikästä workshopia, joten tässä teille vähän viikonlopun ajatushautomon workshop-tuotosta siitä, millaista on hyvä viestintä kahden asiakasviestinnän parissa työskentelevän toimistoihmisen ja media-alan yliopisto-opiskelijan näkökulmasta.

1. ”Siis mä en oikeesti kestä, kun ihmiset ei osaa kirjoittaa.”
Suosittelen oikolukemaan ja varmistamaan sellaiset sanat, joiden kirjoitusasusta ei ole varma. Jos tekee valtakunnallista, tai vaikka Himangan kokoisen alueen, viestintää, on noloa, jos päästää silmien läpi typeriä virheitä.
2. ”Pahinta on se, että kirjoittaa kuivia tekstejä, jotka toistavat itsestäänselvyyksiä.”
Ei kannata toistaa sitä, mitä muut marmattavat. Kannattaa olla kärkäs ja vähän kärjistää entisestään.
3.
”Kaiken ei tarvi olla niin vakavaa, vaan asioihin voi etsiä uuden näkökulman.”
Älä nillitä. Lässytykset on takuulla jo lässytetty. Ole rohkea, ja etsi toinen näkökulma.

4. ”Jos nyt miettii ulkoasua, niin en mä ainakaan jaksa lukea, jos ulkoasu on aneeminen.”
Valkoinen on tyylikäs. Aina. Kukkaset ja muut maisemat voi suosiolla jättää muistikirjojen kansiin. Lisää kuvia lukumukavuuden parantamiseksi, ja sehän sitä paitsi kehittää valokuvaustaitoja.
5. ”Pitäisi muistaa, että blogi on samalla vähän niin kuin CV, eli ei kannata myöntää, jos ei osaa jotain.”
Kokeile. Älä nyt oikeasti mitään typeryyksiä kirjoita. Blogi voi olla kullanarvoinen CV, sillä se on parhaimmillaan yhdistelmä some-markkinointia, journalistiikkaa ja tietotekniikkaa.

Ei kai kukaan täydellinen ole, mutta onhan se nyt ihana turista juoman ääressä siitä, miten asiat voisi tehdä paremmin. Kaikilla on aina mielipide siitä, miten hommat pitäisi hoitaa, mutta korjausehdotuksia saa kaivaa syvemmältä kuin veritimantteja.

Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä paremmin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.