Mehukkaimmat kikhernepihvit

Nautin pitkätekoisten ruokien valmistamisesta. Toisinaan. Ihan joka päivä ei tule mieleen kaivaa sauvasekotinta kaapista, mutta kun sen aika koittaa, tirisevät keittiössäni kikhernepihvit uunijuuresten ja tulisen tomaattikastikkeen kanssa. Mehukkaat pihvit ovat proteiinipitoisia ja koostumukseltaan miellyttäviä. Ainoa huono puoli on jälkipyykki. Ainakin oma keittiöni on aika härskissä kunnossa kokkituokion jälkeen, mutta on se sen arvoista.

DSC_1260

DSC_1262

Usein kasvispihvien – tässä tapauksessa palkokasvipihvien – ongelma on heikko proteiinipitoisuus, muusimainen koostumus tai juuston dominointi. Näissä pihveissä ei ole yhtäkään edellä mainituista ongelmista. Olen varioinut pihviohjeen K-ruoan versiosta. Useiden kokeilujen jälkeen uskon löytäneeni toimivimman yhdistelmän. Merkittävin ero on se, että teen taikinan kaksinkertaisena. Siitä tulee pihvejä kahdeksan, joten kahdelle riittää syötävää parille aterialle.

DSC_1272

Kikhernepihvit 8 kpl

noin 430 grammaa valutettuja kikherneitä | Yksi iso tai kaksi pientä puna- tai keltasipulia | 4–5 valkosipulinkynttä | 1 dl korppujauhoja | 4 rkl sitruunanmehua (yleensä tähän menee vajaa sitruuna) | 2 rkl oliiviöljyä | Kaksi luomukananmunaa | Puoli ruukkua korianteria silputtuna | 1 tl suolaa | 1 tl jeeraa eli juustokuminaa | 1 tl pippurisekoitusta

DSC_1267

DSC_1269

1. Silppua sipuli, ja kuullota kevyesti pannulla.
2. Mittaa korppujauho kulhoon, ja lisää mukaan sitruunanmehu ja oliiviöljy. Sekoita, ja anna turvota.
3. Valuta kikherneet, ja soseuta ne sauvasekottimella karkeaksi murskaksi. Oheinen kuva havainnollistaa hyvin oikeaa koostumusta. Osa herneistä on täysin muusia, ja osa taas on halkaistuja.
4. Murskaa valkosipulit, ja lisää ne silputun korianterin kanssa kikhernemurskaan. Lisää mausteet, eli suola, jeera ja pippuri.
5. Lisää kananmunat, ja sekoita. Lisää korppujauhoseos, ja sekoita. Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä, ja paista ne pannulla kevyesti ruskeiksi.

DSC_1265

Uunijuurekset

Uunijuurekset voit tietenkin päättää itse. Maustaminen tapahtuu kätevimmin isossa minigrip-pussissa, johon pilkotut juurekset laitetaan mausteiden ja öljyn kanssa. Esteettisin ratkaisu tämä ei ole, mutta hyvän lopputuloksen se takaa. Voit käyttää esimerkiksi lorauksen öljyä ja kurpitsansiemenöljyä, suolaa, silputtua rosmariinia, pippuria ja cayennepippuria. Sulje pussi, ja vatkaa sen sisältöä huolella, jotta öljy ja mausteet jakautuvat tasaisesti. Kaada juurekset pellille. Paahda 40–60 minuuttia 200 asteessa.

Tulinen tomaattikastike

Tomaattisoosi valmistuu parhaiten purkista Muttia, chilipalkosta, chilirouheesta tai harissasta. Tarpeeksi hurja laittaa myös tuoretta oreganoa mukaan, jos sitä joskus sattuu olemaan kotona. Sekoita ainekset keskenään ja kiehauta. Pidä lämpinä, kunnes muu on valmista. Aasia-kaupasta saatavaa kuivattua chilirouhetta kannattaa käyttää varoen, jos ei ole paatunut tulisten ruokien ystävä. Harissaa kannattaa laittaa purkilliseen Muttia noin ruokalusikallinen. Pilkottu chilipalko elävöittää koostumusta.

Jaksatko kokeilla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.