Paljasta Tampere: Pyynikki

Isoisäni, jota en koskaan tavannut, kertoi Amurin länsipuolella kohoavan harjun saaneen nimen Pyynikki, koska harjun maastoissa saalisti pyitä Nikiksi kutsuttu mies. Näin ajateltuna tarina kuulostaa vahvasti pispalalaiselta kalajutulta, mutta miksi näin ei voisi olla. Pyynikki-nimen etymologia on edelleen mysteeri.

Lompsin viime viikolla vapaapäivänäni Pyynikin harjulle, ja raahasin sinne myös kosteutta vastaan nikottelevan seuralaiseni. Kameraan tallentui harmaita kuvia, antieurooppalaista metsää, ruotsalaishenkisiä taloja ja viikon pahin pettymys: Pyynikin näkötornilta mukaan haettu riistohintainen automaattikaakao.

En todellakaan ole pihi, mutta 2,5 euroa virtsaa muistuttavasta automaattikaakaolirusta on vähän liikaa. Kahdesta syystä. Ensinnäkin saan samaa satoja kaloreita sisältävää sontaa työpaikkani kahviautomaatista ilmaiseksi. Toisekseen kyseinen liru on varmaan todella maukas elämys harjulle hiki hatussa kipuaville turisteille. En yhtään ihmettele, mitä suomalaisesta ruokakulttuurista sanotaan.

12 (2)12 (1)13141516171819

Jos tarina pyy-Nikistä on totta, en voi muuta, kuin vetää syvää henkeä kulkiessani näitäkin historian kyllästämiä polkuja. Bauhausin logo loistaa vastarannalla. Haavat ovat ehtineet jo kellastua. Pyitä ei näy, mutta onko Nikki täällä?

Kurkista muut suosikkipaikkani tästä ja tästä.

Minne sinä vaellat rauhoittumaan?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.