Leivontaporopeukalo testaa hittipiirakan

Joko luit netin hittipiirakasta? Minä luin, ja halusin testata käytännössä, miten ’superhelpon’ ihmepiirakan valmistaminen onnistuu. Olen surkea leipomaan, koska en jaksa hankkia kymmeniä tarvikkeita ja aineita, enkä jaksa vaahdottaa tai kohottaa mitään. Ainoa pelastukseni on visuaalinen silmä, ja välillä sekin liikkuu nopeammin kuin nakkisormeni.

DSC_1363

Otin viikonloppuna voitaikinaa kuvitteellisista sarvista kiinni, ja taltutin sen kaulimella. Ostin lähikaupasta torttutaikinaa, koska kuvittelen sen olevan voitaikinaa, joka on vain brändätty torttusesonkiin. Hyvin kuviteltu!

DSC_1346

DSC_1349

DSC_1351

’Ihmepiirakkaan’ eli suklaiseen voitaikinapiirakkaan tarvitset yhden suklaalevyn, kaksi voitaikinalevyä ja munaa voiteluun. MTV:n linkittämässä ohjeessa neuvotaan käyttämään 2,5 taikinalevyä, mutta minulle riitti kaksi, josta jäi vielä muotoilun jälkeen ripaus ylikin.

DSC_1355

1. Aseta kaksi taikinalevyä leivontatasolle limittäin, ja painele sauma umpeen. Laajenna taikinalevyä kaulimalla niin paljon, kuin pystyt. Taikina kyllä varoittaa, koska se on liian ohut.

2. Siirrä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Aseta taikinalevyn päälle suklaalevy. Käytin itse Pandan maitosuklaalevyä. Se on ohuempi kuin Maraboun tai Fazerin, minkä vuoksi valitsinkin sen. Suklaa on sulana tahmaista ja pursuaa helposti yli taikinaan jääneistä rakosista. Pandan levy on noin 40 grammaa kevyempi kuin kilpakumppaneidensa tuotokset, ja toimii tässä leipomuksessa parhaiten.

3. Viillä vinot viillot taikinaan oikealle ja vasemmalle puolelle. Päätyihin jäävät tyhjät taikinasiivekkeet kannattaa nostaa suklaalevyn päälle ensiksi, jolloin suklaa ei pääse pursuamaan piirakan päädyistä.

DSC_1360

4. Nostele suirot kauniisti limittäin suklaalevyn päälle. Voitele munalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Aiotko maistaa, vai pelottavatko kalorit? Minä aion maistaa, ja jakaa kalorit ystävieni kanssa.

2 thoughts on “Leivontaporopeukalo testaa hittipiirakan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.