Ihmisenä olemisen pelisäännöt

Ensiksi ulos, sitten sisään.

Oletko huomannut, että ihmiset eivät ole läpinäkyviä? Ihmiset eivät ole aaveita, jotka suhahtavat lävitsesi, kun tunget itsesi ovensuuhun, josta on poistumassa juuri kaupassa asioinut henkilö. Se, ken on jo ehtinyt ovelle ja astunut askeleen ulos, ei pääse peruuttamaan, jotta pääsisit kauppaan heti. Astu siis sivuun odottamaan kaupasta poistuvaa.

Sukkela maksutoimitus kaupassa pitää lääkärin loitolla.

Ei sitten hermot mene niin helposti. Rahapussin voi kaivaa esiin jo jonossa, jossa ei muuten tarvitse hönkiä edessä olevan niskaan. Viisisenttisillä ei makseta 30 euron ostoksia. Tämä toivottavasti kirjataan vielä joskus perustuslakiin.

Ihmisenäoleminen

Ruokalinjastolla ei loihdita gourmet-asetelmaa lautaselle.

Televisio on täynnä ruokaohjelmia, joihin voi ottaa osaa. Näitä ohjelmia ei kuitenkaan kuvata opiskelija- tai työpaikkaravintoloissa, joissa nälkäisen yksilön päämäärä on saada kahmittua kahden markan posliinilautaselle ruoka ennätysajassa. Ruokailu on inhimillistä selviytymistä ja kamppailua työpisteelle aikaa vastaan. Kääntele wieninleikettä kolmeen eri ilman suuntaan sitten kotonasi.

Asiallinen puhelinkäytös on mahdollista nisäkkäille.

Puhelimeen ei röyhtäillä, eikä luuriin tarvitse kiroilla tai tarttua promilletuiskeessa. Tiesitkö, että pieni aamuröyhy kuulostaa linjoilla aika kovalta? Laskurivitkin ovat kirkkaampia ennen kaljakorin nautiskelua. Surkea laskuhumala on ainoastaan oma murheesi.

Kadulla väistäminen saa hyvän mielen toiselle.

Olkapäiden yhteenkolahtaminen pilaa päivän. Kaikki eivät voi hypätä autokaistalle, jotta voit huoletta tuijottaa puhelinta omalla, tietenkin etusijalla olevalla kulkuradallasi. Olkaa hyvä, teidän jälkeenne.

Kiitos keskiviikko 14. lokakuuta näistä ajatuksista. Tänään oli vieläpä vapaapäivä.

Mikä sinua kyrsii eniten?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.