Paljasta Tampere: (Café) Pispala

Pulterissa olut ja Mooseksenmäkeä alas. Pinte-vaarin koottuihin tarinoihin kuului myös kertomus Mooseksesta, joka istuskeli rinteen liepeillä huudelleen mäen olevan hänen. Nyt Suomen posti ja kartat vahvistavat asian olevan juuri näin.

Entisen Pohjois-Pirkkalan, nykyisen Pispalan satumaiseen idylliin on saapunut syksy. Vaahteranlehdetkin kellastuvat kauniimmin Pispalassa kuin keskustan saasteissa. Silloin, kun en saanut oksetusvilunväreitä lihasta, nakitkin maistuivat paremmalta Vaakolla kuin missään muualla. Pispalasta katsottuna järvet ovat sinisempiä kuin Bauhaus-naapurissa Pirkkalassa.

abcdd2efghijk

Pispankatu kätkee notkoonsa Café Pispalan. Vaikka kahvila on harjun takana piilossa, keskiviikkoiltana paikkaan oli eksynyt turistejakin. Syystä. Sisustus on suloisen rustiikkinen ja valikoima kattava. Jopa palvelu toimii. Ystävällinen nainen tiskin takana otti minut välittömästi käsittelyynsä, ja auttoi ruokavalinnassa.

Päädyin chili-kasviskeittoon. Saatan katsella Pispalaa vääränvahvuisten linssien läpi, mutta kykenen silti rehelliseen arvioon. Keitto maksoi vain kuusi euroa, enkä muista nähneeni missään tuon hintaista lounasta; puhumattakaan siitä, että vierailin kahvilassa viiden maissa. Ikävä kyllä chiliä keitto ei ollut nähnytkään, tai ainakaan sen olemassaolo ei paljastunut harjaantuneelle kidalleni. Keiton kyljessä tarjoiltiin kostutettua kuivakakkua muistuttavaa makeahkoa hiilihydraattituotetta. En tiedä, oliko se leipä vai kakunpala, mutta söin sen känttynä.

Lisäksi keiton päällä oli yllätyksekseni juustonvihaajan ykkösinhokkia: mädäntyneenkeltaisia juustokuutioita. Tätä ei mainittu liitutaululla. Paniikkiratkaisu: sekoita kuutiot höyryävään keittoon, ja unohda ne. Laktoosi-intolerantikon lopputulos: huono.

Iltakahdeksaan avoinna olevasta kahvilasta saa listan mukaan myös viiniä ja olutta. Tänne siis suostuu talouteni toinen henkilökin tulemaan. Juustoyllätyksestä huolimatta Café Pispala on niin ihana, että siellä asuvat jopa pehmokoirat. Ensi kerralla kerron kaikki ruokaongelmani tiskin takana olevalle ystävälliselle naiselle, ennen kuin tulen parkumaan verkkoalustalleni Pispalanharjun kokoisista murheistani.

Café Pispala Pispankatu 30, Tampere. Facebook.com/cafepispala

Oletko jo käynyt Café Pispalassa? Kai edes Pispalassa?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | Instagramissa

One thought on “Paljasta Tampere: (Café) Pispala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.