Kiellettyä pikkunälkään

Maitovalmistemainoksista tutut sokeripommilitkut voi jättää jääkaappiin, ja selättää pikkunälän timjamiskonsseilla. Ne eivät ole sokeripommeja, mutta eivät kyllä sukua raakaruoallekaan. Kaukana ovat myös paleo-pöperöistä.

DSC_1512

Skonssit ovat skotlantilaisia välipalaleipiä. Itse en kyllä söisi niitä joka päivä, tai muuten vararengas alkaa muistuttaa lapsuudesta tuttua donitsinmuotoista jättiuimarengasta. Inspiroiduin tuoreimman Yhteishyvän timjamiskonssireseptistä, mutta otin aamutuimaan keittiössä hieman vapauksia.

Merkittävin ero alkuperäiseen reseptiin on yrtti, jonka laadusta olen neuroottisen tarkka. Yhteishyvän versiossa ohjeistetaan sekoittamaan mukaan yksi teelusikallinen kuivattua timjamia. Omassa versiossani on kolmasosaruukullinen tuoretimjamia, jota muuten valitsin ja vertailin Valintatalossa hävettävän kauan. Maku laimenee uunissa, joten pieni lisätimjamiterästys ei olisi haitannut.

DSC_1517
2,5 dl kaurahiutaleita | 2,5 dl vehnäjauhoja | 1 dl juustoraastetta | 2 tl leivinjauhetta | 1 tl suolaa | tuoretimjamia oman maun mukaan | 2 dl maitoa | 0,5 dl öljyä

Juustoraastetta laitoin todennäköisesti hieman vähemmän kuin ohjeessa neuvotaan, koska en jaksanut mitata määrää, ja minulla on vaikea suhde juustoon. Suolaa rouhin myllystä mukaan hyvin vähän. Senkin voisi jättää pois, koska juusto on itsessään jo niin suolaista.

Valmistaminen on helppoa ja sisältää kaksi vaihetta. Ensimmäisessä sekoitetaan kuivat aineet juuston ja timjamin kera yhteen. Toisessa lorautetaan maito ja öljy nopeasti sekaan, ja sekoitetaan vain sen verran, että taikina on tasainen.

Taikinasta tulee kaksi pientä leipää, jotka kannattaa jakaa neljään osaan. Leivät muotoillaan pellille asetetuista taikinakeoista jauhojen avuilla litteiksi ennen uuniin iskemistä.

Täähän on öylätti, johon on lisätty makua.

Hiilihydraattipommeja paistetaan uunin alatasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia. Halusin itse hieman rapeamman version, joten 10 minuutin kohdalla nostin pellin keskitasolle vielä muutamaksi minuutiksi.

Maistatko?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.