#OleVainSiinä

mäolentässä
Kuvakaappaus #Mäolentässä-kampanjan Facebook-tapahtumasta.

Heitä on kahdenlaisia. Ne, jotka kirjoittavat kaikkia kielioppisääntöjä uhmaavia rakkaustarinoita kampanjasivulle. Ja sitten ovat ne, jotka suuttuvat tästä uutisvirran tukkivasta moskasta. Joko hermostuit #Mäolentässä-kampanjasta?

No, mikä aiheutti palkokasvin kasvupyrähdyksen sieraimiesi liepeillä? #Mäolentässä on kampanja rakkauden puolesta. Todella jalo ajatus näinä synkkinä laskusuhdanteiden ja Sipilän vallan aikoina. Kampanjasivulla nimittäin laulu raikuu, ja siirappi valuu!

Nykyään on helppoa sinkoilla treffeistä toiseen ja juosta halujen perässä. Mä tiedän sen hyvin itsekkin, mut mä tiedän myös, että maailma on täynnä upeita rakkaustarinoita! 🙂 ♥
– Mikko Harju, kampanjajärjestäjä Facebook-tapantumasivulla [Viitattu 5.11.2015]

Yritin tovin selvittää kampanjan perimmäistä tarkoitusta. Onko taustalla yhdistys? Pillastuminen lakialoitteesta? Ei ole, sen takana on Mikko Harju, joka haluaa kuulla rakkaustarinoita – ja ehkä ihan vähän mainostaa kampanjan innoittamana tehtyä singleä.

Hyvät uutiset ovat yksinkertaisesti hyviä. Rakkaustarinat ovat mukavaa vastapainoa sairauksille, kuolemille, pommi-iskuille ja miljoonaveloille. Mutta. Maailma ei muutu savukoskelais-lahtelaisilla rakkaustarinoilla. Ainoa maailmaa mullistava seikka on se, että on hienoa, kuinka jälleen tuntematon heppu on onnistunut luomaan some-ilmiön. Jotain on siis tehty oikein. Menestyksen siemeniä ravitsevat ihmisen luontainen uteliaisuus, romantiikan nälkä ja tarinajano. Jospa joku tuttu olisi kirjoittanut todella nolon tarinan kampanjasivulle.

Oman rakkauden todistelu on kuitenkin turhaa, koska parisuhdeongelmat eivät katoa sillä, että liittää tapahtumasivulle ennen Neuvostoliiton romahtamista otetun kuvan, ja kertoo, kuinka rakkaus on takuulla nyt erilaista kymmenennen kumppanin kanssa. Tietenkin se on. Se on kymmenes kumppanisi, ei ensimmäinen.

Rakkauden puolesta ei ole ainoastaan taisteltu, vaan myös kritiikkiä on esitetty. Twitterissä on jo ehditty kokea oksennusreaktioita, esitetty helvetintulessa palamistoiveita, ja pientä ironiaakin on havaittavissa. Minkä takia pitäisi hermostua rakkaushömpötyksistä, jos ne voi piilottaa uutisvirrasta niin kuin kaikki muutkin inhottavat asiat, jotka vaarantavat ihanan raikkaan uutisvirran yleisilmeen? Lievä hikeentyminen tai innostuminen aiheesta yleensä kertoo siitä, että jokin on pielessä. Kysynkin teiltä: onko kaikki hyvin?

Siinä ei ollut mitään romanttista, kun nappasin kunnollisen kumppanin itselleni. Kunhan rypälejuoman vaikutuksenalaisena näppäilin tekstiviestin. Sitten nähtiin. Aika useinkin. Meni pari vuotta, kun muutin hänen luokseen valoisaan neliöön. Kiitos kysymästä, hyvin menee. Oma työhuone on ihana. En jaksa imuroida, mutta onneksi on toinen, joka kyseisestä puhteesta innostuu.

Annan yhden neuvon. Ole vain siinä. Äläkä laita mitään typerää kuvaa yhteenkään yhteisöpalveluun. Selvitä sen sijaan välisi kumppanisi kanssa, niin ei tarvitse huomenna herätä väärällä jalalla. Perjantaista tulee yllättävän mukava ilman eripuraa.

Läväytitkö jo rakkaustarinasi kaikkien nähtäville?

One thought on “#OleVainSiinä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.