Tohinaa leivän päälle helpolla hummuksella

Samettinen tunne kielellä. Täydellinen tanssi ruispalalla. Vähän sauvasekotinta ja manuaalista hämmentämistä. Ei ihme, että jotkut vegaanit korvaavat margariinin hummuksella, eli kikhernetahnalla. Voisin harkita sitä itsekin, koska en juuri käytä margariinia, vaikken vegaani olekaan.

DSC_1598

Inspiroiduin Kotikokin hummusreseptistä, mutta lopputulos syntyi yhteistyössä suurpiirteisyyteni kanssa. Hummuksen kanssa täytyy muistaa pelata valkosipulin ja sitruunan ehdoilla. Sitruunan määrä riippuu siitä, kuinka notkeaa hummuksesta haluaa. Valkosipulia taas voi laittaa niin paljon, kuin itse sitä sietää.

DSC_1607

Veitsi uppoaa beigeen tahnaan helposti, ja hernemönjä levittäytyy vaivattomasti pohjaa vasten. Hummuksen suutuntuma on kaiken lisäksi erittäin miellyttävä. Hummusta voi käyttää leivän päällä tai aterian lisäkkeenä. Tahna sopii myös naanleivän seuraksi.

DSC_1612

Purkillinen esikeitettyjä kikherneitä | puolikkaan sitruunan mehu | 3 rkl oliiviöljyä | kolme valkosipulinkynttä murskattuina | 1 tl juustokuminaa eli jeeraa | 2 rkl tahinia eli seesamitahnaa | ripaus cayennepippuria

Murskaa kikherneet ja öljy sekä juustokumina sauvasekoittimella sileäksi seokseksi, mutta jätä muutamia herneitä lähes kokonaisiksi suutuntuman takaamiseksi. Lisää sitruunanmehua pienissä erissä, ja sekoita. Yleensä teen sekoittamisen alusta loppuun sauvalla, mutta tällä kertaa laiskuus voitti, ja lopetin sauvasekoittimen käytön murskattuani herneet öljyssä, ja jatkoin käsin haarukalla ja ruokalusikalla. Hyvää tuli, vaikka tahinin sekoittaminen vaatikin tavallista enemmän töitä.

Kun sitruunanmehu on lisätty, sekoita mukaan tahini ja valkosipulimurska. Valkosipulinkynsiä olisi tehnyt mieli laittaa enemmänkin, mutta saatavilla oli vain kolme. Juustokuminan mittasin melko huolettomasti tavallisella teelusikalla, ja tahiniakin kahmaisin ruokalusikalla silmämääräisesti sopivan määrän. Lisäksi maustoin tahnaa cayennella jo sekoitusvaiheessa. Tahnan päällä cayennepippuri antaa kuitenkin kaunista väriä ja hieman lisämakua. Hummuksen päälle sopivat myös seesaminsiemenet ja paprikajauhe, mutta tällä kertaa ne jäivät lisäämättä.

Aiotko maistaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.