Joulu saapui Amuriin

Ensimmäinen tunne on inho. Toinen on vatsassa hykertelevä jännitys, joka muistuttaa neulanpistoja. Pompin alas puisia, vastahiottuja portaita. Apua, äiti paketoi! Sitten on vielä edessä viimeinen koitos: jouluruoan pakkosyöttö koulussa. Montakohan kertaa oksensin kinkunsiivut biojäteastiaan istuttuani puolisen tuntia yliaikaa ruokailussa?

DSC_0044

Nykyään joulu ei tunnu vatsassa tai muussakaan ruumiinosassa. On kaunista ja hiljaista. Sen jälkeen, kun ostoskeskukset ovat purkautuneet hysteerisistä ihmisistä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän hössötystä kaipaan. Jos saisi tuntea edes narskuvan lumen kenkien alla matkalla hautausmaalle.

DSC_0046

Itse asiassa olen alkanut inhota myös joululahjoja. Ymmärrän tietenkin, että joulu kulminoituu varsinkin lapsilla lahjojen ympärille. Kyllä minäkin muistan iki-ihanan Rumpali-kanipehmolelun, Barbie-kirjoituskoneen ja -talon, Swarovskin kristallein koristellut kuulokkeet, jättimäisen Toffifee-pakkauksen ja silkinpehmeän fleece-asun, japanilaisesta kammasta puhumattakaan. Enkä halua tietää, kuinka monta tuhatta euroa äitini on upottanut jouluaattoihini. Ilmeisesti olen kasvamassa missiksi, koska toivon lähinnä terroristi-iskutonta maailmaa ja sitä, että läheiseni olisivat terveitä. Toistaiseksi onneksi ovatkin. No, Ikean 15 euron lakanat tarvitsisin.

DSC_0064

En kuitenkaan ole niin ankeaksi muuttunut, ettenkö haluaisi koristella kotiani. Maltillisesti. Iskin muutaman latin halpaketjun jouluvaloköynnöksiin, rakensin elämäni ensimmäisen kranssin oveen ja nostin lapsena kaupasta mankumani minijoulukuusen sohvapöydälle. Tänä vuonna sain kuusta koristavan enkelin irroitettua. Lähetän sen kuoressa mummilleni, vaikka enkelin takalistosta irtosivatkin maalit. Vaihdoin kuuseeni siivekkään otuksen tilalle joulutontun.

Led-ketjut ovat kauniita, ja kuusenlatvassa killuva tonttu näyttää vähän kajahtaneelta. Äidin kanssa supatellaan jouluaaton vastaisena yönä myöhään. Toivottavasti takapihan pensaiden oksat ovat painuneet kohti maata. Lumi on raskasta.

Sinä päivänä, kun saan lottovoiton tai nostan jättimäisestä korporaatiosta tuhtia osinkoa, vuokraan jouluaattona suuren salin, ja järjestän maailman kauneimman joulun niille, joille kirpeä pakkanen voi olla bussipysäkillä nukutun yön jälkeen se viimeinen.

Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää! Mitä joulu merkitsee sinulle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.