Spoon Brasserie

DSC_0031

Koivistonkylän perällä, Veisun liepeillä on aukealla paikalla lähikaupan kyljessä ravintola, joka ei pidä itsestään turhaa meteliä, mutta johon monet vaeltavat herkullisen brunssin perässä.

Yrittäjä Walid Ennasser puuhastelee avokeittiössä. Ystäväni retkottaa jo kuormalavoista tehdyillä sohvilla odottamassa. Ennasser on jo ehtinyt kertoa ystävälleni, että ruokalista on pian vaihtumassa, ja sen vuoksi valikoima on tavallista suppeampi. Ei se mitään; olen jo päättänyt tutustua kasvishampurilaiseen. Crepesit jäävät tosin toiseen kertaan.

DSC_0032

Olen lukevinani ruokalistasta, että kasvispurilaisessa on itse tehty sämpylä. Sämpylä on kuitenkin valmistavaraa – myös ystäväni nyhtöpossupurilaisessa. Tarkistan asian Spoonin Facebook-sivuilta. Kuvissa kasvishampurilaisessa on seesamsiemenin koristeltu valmissämpylä. Toivottavasti myöhemmin epäkohta korjataan.

Sämpylä onkin ainoa asia, josta voi kiukutella. Burgeri on nimittäin herkullinen. Kuvien perusteella ruoka näyttää tavalliselta ravintolapurilaiselta, mutta Ennasserin peräänkuuluttama keskieurooppalaisuus maistuu selvästi. Valkosipuli, punasipuli ja tomaatti lepäilevät pihvin päällä sulassa sovussa.

Erityisen erottuva on salaatti, jonka valitsin ranskalaisten tilalle. Vaikka salaatin raaka-aineet ovat perusvarmoja, niiden päälle valutettu yrttikastike ja parmesaanilastut saavat juustonvihaajankin heltymään. Ystäväni kehuu myös ranskalaisia, jotka eivät ui rasvassa, vaan rouskuvat asianmukaisesti.

DSC_0019DSC_0023

Kasvispihvinkin pitäisi ilmeisesti olla itse tehty, mutta sitä en pysty varmentamaan maistelemalla. Pihvi on hyvää, mutta näyttää liian täydelliseltä itse tehdyksi versioksi, vaikka lätystä voikin erottaa tuoreita vihanneksia. Toisaalta, ajankohta arviolle on huono, koska ruokalista muuttuu pian. Se tarkoittaa sitä, että palaan vielä Koikkarin pieneen Keski-Eurooppaan.

DSC_0025DSC_0030

Ennasser jutustelee lämpimästi kanssamme lähtiessämme. Hän kertoo ruokalistamuutoksesta, esittelee viinejä ja toivottaa onnea alkaneelle vuodelle. Palvelu on Spoon Brasserien valtti. Brunssisesongin jälkeen ravintolassa on hiljaista, ja olemme hetken ainoat asiakkaat, mutta siitä huolimatta tunnelma ei ole vaivaantunut.

DSC_0024DSC_0029

Kasvishampurilaisen hinta oli käynnillämme 12,50 euroa ja nyhtöpossupurilainen maksoi 14 euroa. Kasvissyöjän mieltä lämmitti se, että kerrankin hinnassa huomioitiin raaka-aineiden hintaerot, eikä ystävänikään valitellut oman burgerinsa laskua.

Spoon Brasserie sijaitsee osoitteessa Veisunkatu 20. Bussilla numero 21 pääsee suoraan ovelle jäämällä Haukisenkadun pysäkillä. Repa Reittiopas huijasi ainakin minua, ja taivalsin siksi vajaan kilometrin ravintolaan, joka sijaitsee paikallisen Siwan naapurissa. Älä anna paikan hämätä!

Aiotko käydä, vai joko kävit?

4 thoughts on “Spoon Brasserie

 1. No voisin käydäkin mutta nyt jäi kyllä epäselväksi missä tämä sijaitsee? Koikkari? Veisu? ööö? Mut hyvältä näyttää!

  Tykkää

 2. Hei, huomasin itsekin, että jäi Koikkari-nimitys vähän päälle. Pitääkin yksi kohta korjata Koivistonkyläksi. Ja Veisu on siis Koivistonkylän lähellä oleva, osin limittäin menevä asuinalue. Osoite on siis Veisunkatu 20, ja TKL:n bussi numero 21 kuljettaa ihan oven eteen 🙂

  Tykkää

 3. On your service 🙂 Tervetuloa uudelleen!
  Terveisin Walid Ennasser

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.