Selviytymistä edistävät reissutuotteet

En todellakaan luule olevani kaiken nähnyt maailmanmatkaaja. Eihän tähän ikään mennessä ole välttämättä ehtinyt edes Euroopasta pois. Tai kotikylästä.

Olen kuitenkin todennut kumppanini opastuksella muutamista tuotteista olevan hyötyä. Vaikkeivät ne tulisi käyttöön, ne luovat turvaa. Ja itse olen sitä paitsi niin tiedonjanoinen – en suinkaan utelias – että kurkistaisin mieluusti muiden laukkuihin!

Deuterin kevyt rinkka
En ymmärtänyt rinkoista mitään vielä muutama vuosi sitten, mutta nyt voin suositella Deuterin 30-litraista kevytmallia. Omani tilasin Saksasta noin sadalla eurolla, koska kyseessä oli edellisvuoden malli. Mustikkarinkaksi nimetty violetti kapsäkki lähtee nyt kolmannelle reissulleen. Kumppanini vastaava kesti 10 vuotta.

InSjö-bag-in-bag
Kukaan ’tosimatkaaja’ tuskin käyttää InSjön bag-in-bagejä, eli laukun sisälle laitettavia monitaskuisia pikkulaukkuja. Mutta minä käytän. Vielä pitkään. Oma InSjöni tosin kulkee sellaisenaan lentokoneessa. Oheinen linkki vie sivulle, jossa myydään hieman omaa laukkuani suurempaa säkkiä, mutta kelpo vehje sekin varmaan on.

Skross-matkasovitin
Tämä on ehdoton. Se pelastaa monta epätoivoista hetkeä, kun Samsung on pyörtynyt, ja Asus on heikossa hapessa. Matkalla ei tarvitse roikkua some-todellisuudessa, mutta elektroniikkalaitteet helpottavat sopivassa määrin reissua. Suosittelen lämpimästä Clas Ohlsonilta saatavaa Skross-merkkistä matka-adapteria. Toimiva ja kestää pitkään.

LonelyPlanet-opas sekä saman sarjan sanakirja
Kiinalaisessa vuoristossa on helpompi kävellä oppaan kanssa, joka sisältää edes jonkin majapaikan tiedot kiinaksi. Itse asiassa aika monella kiinan kielellä. LP:n sanakirja helpottaa myös ruokatilauksia, mutta suosittelen varsinkin erikoisruokavalion noudattajia pyytämään ensimmäiseltä englannin kieltä ymmärtävältä lapun, jossa kerrotaan kiinaksi, mitä ruoka ei saa sisältää.

Suosittelen ottamaan mukaan myös: kätevän rahapussukan, käteistä, luottokortin, passikuvia, korvatulppia, silmälaput, taskulampun ja kyypakkauksen sekä kopiot lipuista ja passeista. Hepatiittirokotuksethan on tietenkin jo hankittu. Onko?

Akkamedia suuntaa Vietnamin vuorenrinteille, mutta julkaisut eivät tyrehdy tyystin. Pysykää kuulolla!

Puuttuuko listasta jotain? Mitä pakkaat matkalle mukaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.