Välähdyksiä Hanoista

DSC_0109

Saavuimme Frankfurtista Hanoihin vajaa viikko sitten. Sekavan unirytmin vuoksi vietimme Hanoissa kolme yötä, vaikka suurkaupungin sekamelska ei olekaan lomamme hedelmä. Tällä hetkellä olemme matkan ja meiningin ytimessä, mutta siitä lisää myöhemmin.

DSC_0069DSC_0073

Majoituimme Hanoi Old Quarter Hostellissa, josta otimme hotellitasoisen huoneen hostelli-sanasta huolimatta. Huoneessa oli moderni suihku ja wc sekä mukava parisänky, tv ja pöytätilaa. Ikävä kyllä parveketta ei sattunut huoneeseemme. Vajaan 20 euron yöhintaan kuului myös omasta menusta tilattava aamupala ja hedelmä- ja kahvi- sekä mehutarjoilu vuorokauden ympäri. Ilman niitäkin pärjäisi loistavasti. Majapaikan henkilökunta puhui erinomaista englantia, ja asiat hoituivat siksi mutkitta.

DSC_0080DSC_0086DSC_0108

En viehättynyt Hanoista samalla tavalla kuin esimerkiksi Kiinan miljoonakaupungeista. Hanoin vanhankaupungin kadut ovat ahtaita, ja mopedeita saa varoa henkensä uhalla. Ja mopojahan muuten riittää. Torvet soivat yötä päivää. Maassa toimitaan toki maan tavalla, ja onneksi Hanoi oli – ja on – vain pakollinen etappi lentojen vuoksi.

Lymyilin kotikadun kahvilassa, ja napsin kuvia mopedisteista. Hanoin sumuinen sää ei tosin ollut kovin otollinen kuvaamiselle, koska valo tuntui tulevan aina väärästä suunnasta ja polttavan kaiken vaalean puhki. Vikahan ei voi olla omassa tekniikassani.

Vaikka Hanoi ei värisyttänyt minua, herättivät paikallisessa bia hoi -teltassa istuskelevat vanhat miehet paljon ajatuksia. He ovat nähneet jotakin sellaista, jota ei toivoisi kenenkään koskaan kohtaavan. Ja osa heistä vieläpä kahdesti.

Hullaannuitko Hanoihin? Mikä on Aasian suosikkikaupunkisi?

2 thoughts on “Välähdyksiä Hanoista

  1. Hah…mulla on usein samanlaisia ongelmia kuvaamisen kanssa 😀 ja todellakaan vika ei voi olla kuvaajassa 😀 Ihan kivoja kuvia sait kuitenkin.

    Tykkää

  2. No kyllä niitä kuvia saikin räpsiä, ja silti on valkotasapaino ihan jossain muualla kuin pitäisi 😀 Onneks nyt ollaan Sapassa, ja täällä kyllä auringonvalo hellii omia kuvaus”taitoja”!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.