Kun hienohelma viedään patikoimaan

Palmu huojuu yksinäisenä autiolla raitilla. Hylätty kahvila kohoaa kukkulalla, jonka takaa usva työntyy laaksoon. Vielä hetken aurinko kimmeltää saaden vedestä täyttyneet riisiterassit heijastamaan taivasta.

Minut tuntevat saattavat tietää, etten varsinaisesti ole mikään retkeilijä. Olen tyytynyt tutkimaan Oriveden Pukalaakin vain auton ikkunasta, mutta uskaltauduin silti köpöttelemään Vietnamin vuoristoon. Osin sattumankin vuoksi.

DSC_0793_pieni

DSC_0534_pieni

Kävely hotellin takapihalla muuttui retkeilyksi Cat catin turistipatikointialueella, joka johtaa vuoristolaisheimojen kyliin. Ihan leirinuotiolle asti en päässyt, sillä tuju vietnamilainen kahvi ja tuoresitruunamehu vetivät aloittelevan eränkävijän rinneterassille. Varsin turvallinen aloitus!

Matkaa Cat catin laaksoon ylhäältä Sapan suurimpien hotellien takaa on noin kilometri. Palatessa nousu on tasaisen jyrkkää mutta sopivaa myös ihan tavalliselle lenkkeilijälle. Itse lähdin matkaan Vilan alennustakilla ja Skopunktenin vielä halvemmilla nilkkureilla sekä lasten tekemillä ketjuliikkeen trikoopöksyillä. Ihan yhtä hyvin nousu sujui minulta kuin kaikilta kalliisiin erämerkkeihin pukeutuneilta yhdysvaltalaisiltakin.

DSC_0851_pieni

DSC_0834

Kun hienohelma viedään patikoimaan, pahin vihollinen on mehuhetkeä häiritsevä ampiainen. Kulkukoirat ja lehmätkin voivat vavisuttaa. Kun hienohelma viedään patikoimaan, ei ehkä synny samoilijasieluja, mutta ainakin henkeäsalpaavia kuvia saa ikuistettua myös vanhalla, armeliaalla kameralla.

Patikoitko ulkomailla?

5 thoughts on “Kun hienohelma viedään patikoimaan

 1. Emeissä kohtasimme patikoivan hienohelman. Oli minihame ja +10 cm korot jaloissa. Yllättävän helposti liikkui siellä, mutta kaksi ystäväänsä kantoi kainaloista pahimmissa kohdissa. Oot ihan perus vielä!

  Tykkää

 2. Joo, on patikoitu! Mutta nyt vanhemmiten oon löytäny sisäisen matkailijani; se on aktiivinen seuraaja. Meinaa sitä, että nautin eniten siitä, kun mopon selässä, veneessä, bussissa ja seuraan maisemia katseellani. Tai istun katukahvilassa ja tuijottelen ihmisiä. En halua osallistua en halua touhottaa, haluan katsella sivusta! Aika monta reissua oon joutunu veuhtomaan läpi ennekuin tän tajusin ja hyväksyin 😀

  Tykkää

 3. Mäkin nautin eniten katukahviloista! En todellakaan oo minkäänlainen patikoija, mutta ihan kiva totakin oli kokeilla, koska ei tosiaan ollut kuin vaan parin kilsan lenkki päällystetyllä tiellä ja kahviloiden lomassa 😀 Mopon kyytiin en uskalla, koska oon vähän liiankin pelokas liikenteessä. Painajainen olis joutua ratin taakse Aasiassa! Tai oikeestaan missä tahansa muualla kuin Suomessa.

  Yleensä fyysinen yliaktiivisuus vie vaan huomion kaikelta olennaiselta, eli siltä seuraamiselta.

  Tykkää

 4. Täälläkin näkee välillä sellasia pornosaapikkailla kulkijoita. En kyllä jaksais ite korkkareilla tallustaa täällä, kun tiet on muutenkin niin epätasasia, että vähintään nilkka nyrjähtäis. Ja teidän häiden 10 tunnin korkkarimaratonin jälkeen mulla oli päkiässä hermopinne kuukauden 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.