Kukkakaalipizzavillitys

Kukkakaalipohjaisen pizzan reseptejä kiertää tasaisesti blogeissa, mutta olen havainnut jonkinlaista kausittaista aktivoitumista. Oman empiirisen aineistoni pohjalta huomasin, että ensimmäisen aallon villityksen sysäsi liikkeelle Venla Savikujan resepti, ja nyt kukkakaalia kaupasta kahmivat tekevät sen mahdollisesti Metti Forsselin ohjetta noudattaen puhumattakaan kaikista niistä, jotka tarttuvat naistenlehtien tarjoamiin ohjeisiin. Bongasin itse hömppäuutisista Forsselin blogin, ja tovin kuluttua olinkin jo lähikaupan sikahintaisella kasvisosastolla, vaikka alkuperäinen uutinen kertoi Forsselin vauvakuulumisista.

Olen testannut Savikujan reseptin yli kaksi vuotta sitten. Porkkana teki silloin pizzasta inhottavan vetisen ja hallitsi pohjan makua vieden huomion kukkakaalilta. Forsselin ohjetta tutkin tänään alkaessani kokata, mikä käytännössä ilmeni aivan järjettömän sotkuisena kukkakaalin murustamisena LG paran saaden osan töhrystä. Talouden toinen henkilö imuroi keittiön kaksi kertaa kokkausoperaationi jälkeen.

DSC_0958

Tällä kertaa porkkana sai jäädä, eikä sitä Forsselin ohjeeseen kuulukaan. Oikaisin Forsselin reseptissä niin, etten paistanut kukkakaalimuruja. Se on tarpeetonta, sillä pohjasta tulee paljon napakampi, jos murut paistetaan kovina.

Alla näkyvästä ohjeesta tulee kaksi pizzapohjaa, jotka ovat melkein uunipellinkokoisia. Kukkakaalin määrää ja ohjeen muita osia säätämällä voi tietenkin pienentää pizzan kokoa. Tekemällä pieniä pyöreitä kekoja saa aikaseksi myös herkullisia kukkakaalicocktailpaloja, joita aion itse testata omissa valmistujaisissani. Pitänee lykätä päälle rutkasti lihaa, niin menee vieraillekin alas!

DSC_0962

Kaksi kukkakaalipizzapohjaa

Kaksi isoa tai neljä pientä kukkakaalia | kaksi luomumunaa | 2dl juustoraastetta | ripaus suolaa ja mustapippuria tai pippurisekoitusta

Irrota kukkakaaleista lehdet ja kanta. Paloittele kukkakaali isoiksi lohkoiksi, ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Murusta kukkakaalipalat isolla veitsellä silpuksi. Kaada kaalimuru isoon kulhoon, ja mausta. Riko munien rakenne, ja kaada ne kukkakaalien päälle. Sekoita hyvin. Lisää vielä juustoraase, ja sekoita loppuun. Muovaile pellille pizzapohjat käsin.

Jos haluaa vielä tiiviimmän pohjan, voi laittaa yhden lisämunan ja ekstraripauksen juustoraastetta.

DSC_0965

Paista pohjia 225 asteessa keskitasolla, kunnes pohja näyttää jämäkältä, ja väri on kellastunut. Aikaa on vaikea arvioida, koska se riippuu uunista. Forsselin ohjeessa ajaksi annetaan 15-20 minuuttia, mutta omassa uunissani siinä vaiheessa pohjat eivät olleet saaneet väripisaraakaan pintaan, vaikka uunini on kohtuullisen uusi ja muuten toimiva. Arvioin, että lopullinen paistoaika oli puolisen tuntia.

DSC_0966

Täytä pohja, ja laita pizza uudelleen uuniin. Pizza on tuttuun tapaan valmis, kun se on päältä kullanruskea. Toki jokainen voi määrittää itselleen mieluisan paahtoasteen. Jos pitää hyvin ruskistuneesta tavallisesta pizzasta, kukkakaalipizzan paistamisessa kannattaa kuitenkin olla tarkka, koska paljaiksi jäävät kaalimurureunat palavat helposti.

Maistuisiko? Ärsyttävätkö trendiruoat sinua?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.