Terveiset Kärsämäeltä: Stindebinde elää!

Ennen kuin Akkamedia palaa jälleen kulttuurikritiikin ja ilmiöiden pariin, kurkistetaan vuoden 2016 hakusanoihin. Yleisesti blogeissa viihdyttäviksi koetut tekstit kertovat kaikessa lyhykäisyydessään jotakin suomalaisuudesta. Mikä meitä kiinnostaa, ja miksi?
akkamediabanneriTällä bannerilla Akkamedia aloitti taipaleensa. Monissa konteksteissa käytetty kuva on ikuistettu Tallipihan kaupan ständistä.

Kauhutarinoita häistä
Olen ollut kerran kaasona ystäväni häissä. Ajatuksiani pidoista voi lukea täältä. En yhtään ihmettele, että häät kiinnostavat, koska Satuhäiden esitysaikataulun muuttamisestakin nousi melkoinen mellakka. Kauhutarinoita ei kyllä jää kerrottavaksi jälkipolville häistä, joiden valmisteluihin osallistuihin.

Stindebinden merkitys
J. Karjalaisen vuoden 2015 hittikappale Stindebinde on vaivannut suomalaisia niin paljon, että Stindebinde kaikkine mahdollisine kirjoitusvirhevariaatioineen seilaa blogiini päivittäin. Stindebinde-arvioni on edelleen ylivoimaisesti luetuin tekstini. En edelleenkään pysty tarjoamaan arviotani parempaa vastausta kysymyksiinne. Lyhyesti: Stindebinde oli sympaattinen, musikaalinen ja melko alkoholisoitunut mies, joka tiettävästi on tekstin kertojan vanha ystävä. Kappaleesta voi kuulla, ettei Stindebinden elämä päättynyt kovin ruusuisesti.

Mm. Au revoir
Muun muassa Au Revoirissa vai MM- Au Revoirissa? Vai sittenkin M. M. Au Revoirissa?  Totta on se, että Timo K. soitti kitaraa, mutta yhtye on edelleen mysteeri. Pikaisella Google-haulla voi huomata, että asia on askarruttanut monia, enkä siksi ihmettele, että sivustolleni päädytään Au Revoir -merkeissä päivittäin. Valitettavasti en voi varmistaa Karjalaisen kappaleessa mainitun yhtyeen oikeaa kirjoitusasua. Sanaleikit ovat Stindebinden vahvuus, enkä usko, että hän pahastuu omavalintaisesta tulkinnasta.

Sointu Borgin vanhemmat
Sointu Borg on Foxilla syksyllä 2015 esitetyn Bimbo Oy:n toinen päähenkilö Alina Välimäen ohella. Borg ja Välimäki luotsaavat yhdessä perustamaansa Charisma Promotion -pr-firmaa, jonka laajentumista seurattiin Bimbo Oy:ssä. Borgin vanhemmista en valitettavasti tiedä, ja jos tietäisin, eivät ne siltikään mielestäni kuulu ulkopuolisten blogeihin. Bimbo Oy:n markkinointikeinoja pohdin ohjelman alettua pyöriä.

Bimbo Oy opiskelu
Bimbo Oy:n naisten opiskelu oli pinnalla jo syksyllä ohjelman pyöriessä televisiossa. Silloin hakukoneissa kiinnosti erityisesti Alina Välimäen koulutus. Ei ihme, sillä Borg kertoi suoraan ohjelmassa oman opinahjonsa. Borg opiskelee tiettävästi Vaasan yliopistossa tuotantotaloutta, ja Välimäki ammattikorkeassa liiketaloutta. Naiset osaavat varmasti itse vastata parhaiten opiskeluaiheisiin kysymyksiin.

Tytöt ei soita kitaraa Kärsämäki
Paula Vesala tosiaan uumoili Tytöt ei soita kitaraa -singlessään, etteivät tytöt soita kitaraa. Rivien välistä voi havaita ajatusten siintävän Kärsämäelle laulajan lapsuuteen. Kertokaa te, kärsämäkeläiset, soittavatko tytöt Pohjois-Pohjanmaalla kitaraa? Oman näkemykseni asiasta voi lukea täältä.

Vesala Tequila, mikä maa?
Tästähän tulee mieleen ihan ”Mikä maa, mikä valtuutta?” -lausahdus. Vesalan ensimmäinen single Tequila sen sijaan on kaukana Kärsämäestä. Nyt paljastan: Tequila sijoittuu oman näkemykseni mukaan yhdysvaltalaiseen motelliin. Motellihuoneen maksaminen onnistuu parhaiten Yhdysvaltain dollareilla. Ihan vaan, jos tulee myöhemmin mieleen.

Nuotin vierestä -elokuvan huumorin keinot
Viimeinen kohta on paras pitää lyhyenä, koska olen paraikaa maisteriopintoihini kuuluvassa metodityöpajassa, ja olen melko varma, ettei yksikään lukija halua kuulla pitkää selostusta retoriikasta, diskursseista tai narratologiasta. Lyhyesti voin todeta, että Nuotin vierestä -elokuva (2015) nojaa huumorissaan hyvin vahvasti juuri retoriikkaan. Sanavalinnat ja helposti lähestyttävä, koskettava tarina kevyellä opetuksella on omiaan takaamaan väreilevän katsomiskokemuksen. Elokuvahan ei ole mikään Titanic, Black Swan tai Deadpool, mutta oikein kelpo teos, joka on saanut harmillisen vähän huomiota. Itse annoin sitä elokuvalle jo aiemmin. Leena Uotila on loistava!

Aiemman hakusanalistauksen voi lukea täältä sillä aikaa, kun Akkamedian uusi ulkoasu päivittyy kohdilleen, ja sivusto herää henkiin keväthorroksesta.

Miten sinä päädyit blogiini? Mistä haluaisit kuulla?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | Instagramissa

One thought on “Terveiset Kärsämäeltä: Stindebinde elää!

  1. Päivitysilmoitus: Teksti, jonka – Mediakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.