Paljasta Tampere: Mustalahti

Mustalahti jää ikävästi katveeseen tamperelaisten ulkoilu- ja virkistysmieltymyksissä, vaikka sen kyljessä sijaitsee yksi Suomen suurimmista huvipuistoista. Ehkä juuri siksi Mustalahti on jäänyt vanhojen laivojen leposijaksi, eikä edes Minetin jäätelökontti tai rantaravintola Ankkuri ole onnistunut elävöittämään seutua. Miksi ihmeessä?
DSC_1015DSC_1033DSC_1045DSC_1049DSC_1020DSC_1040DSC_1008DSC_1055

Kuinka moni on kuullut Café & Bar Ankkurista? Tai ylipäätään käynyt siellä. Kuulemani mukaan ravintolan ruokatarjonta ei ole kovin vuolaita kehuja kerännyt, mutta olen vielä jäävi sanomaan mitään, koska en ole itsekään vaivautunut parin sadan metrin päähän kotikolostani Ankkurin patojen äärelle. Liekö syy surkeassa markkinoinnissa. Tämä on vinkki!

Mustalahti näyttää parhaat puolensa illalla auringon painuessa 80-lukulaisten vauhtihirmujen taakse. Huvipuiston ikisuosikki, keinulaite, seisoo jähmeästi paikallaan. Mihinkä se siitä sitä paitsi liikkuisi. Kuukauden päästä kettingit kolisevat jälleen, ja laite täyttyy lasten riemusta, vai vieläkö nykylapset innostuvat keinuista?

Alueella on valtavasti potentiaalia kehittyä miellyttäväksi virkistysalueeksi, kunhan joku jaksaisi tarjota muutakin kuin ökyhintaista ruokaa ja juomaa. Sijainti veden äärellä asettaa toki kahvituokiota railakkaampaan illanviettoon omat haasteensa, mutta muutamalla toimivalla idealla pahimmat siksakit saataisiin pysymään kivetyksellä, eikä Näsijärvestä tarvitsisi onkia muuta kuin kaloja.

Tällä hetkellä Mustalahti tuo mieleen lähinnä hylätyn rantakohteen, joka toisaalta kiehtoo juuri siksi. Paikka ansaitsisi silti vielä uuden alun.

Mitä Mustanlahden alueelle pitäisi tehdä?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | Instagramissa

 

One thought on “Paljasta Tampere: Mustalahti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.