Vegaaniset linssipyörykät

Esikeitetyistä linsseistä jalostetut pyörykät eivät vaadi koossa pysyäkseen eläinkunnan tuotteita, sillä oikea määrä nestettä, hyvin survotut linssit ja turvotetut korppujauhot muodostavat yhdessä jämäkän taikinan.

DSC_0172

Kaksi purkkia Go Greenin punaisia esivalmistettuja linssejä | vajaa 2 dl korppujauhoja | 2 rkl oliiviöljyä | reilu ruokalusikallinen tomaattisosetta tai muuta nestettä | pari ruokalusikallista vettä tai kasvislientä | sitruunaneljänneksen mehu | pieni punasipuli | neljä valkosipulinkynttä | tuoretta korianteria oman maun mukaan | suolaa, sitruunapippuria, cayennepippuria ja juustokuminaa oman maun mukaan

Linssipyörykät noin 20 kpl

1. Kaada linssit astiaan, ja mittaa mukaan tomaattisose. Soseuta sauvasekoittimella tai käsin. Suosittelen sauvasekoitinta. Lisää vettä 1-2 ruokalusikallista sen mukaan, miltä taikina tuntuu. Seoksen täytyy olla kosteanjähmeää, jotta pallojen pyörittely on helppoa.

2. Mittaa korppujauhot omaan astiaansa, ja sekoita mukaan oliiviöljy ja sitruunanmehu. Sekoita haarukalla tasaiseksi ja anna turvota hetki. Lisää sekaan haluamasi mausteet ja tuorekorianteri.

3. Lisää korppujauho-mausteseos linssitaikinan joukkoon, ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Murskaa mukaan valkosipulinkynnet ja pilkottu punasipuli. Sekoita vielä kerran tasaiseksi, ja lisää tarvittaessa vettä, jos rakenne tuntuu jauhoiselta.

4. Muotoile vedellä kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Paista pyörykät pannulla reilussa öljyssä. Valmistaminen uunissa noin 200 asteessa on myös mahdollista, mutta pyörykät jäävät silloin todella kuiviksi. Seuraavan kerran kokeilen itse paistaa pyöryköitä ensiksi uunissa ja helliä niitä sitten Tefalilla kevyessä öljyssä.

5. Dippaile valmiita pöyryköitä esimerkiksi Srirachaan, tai sekoittele kookosmaidosta ja mausteseoksesta tulinen, paksu kastike.

DSC_0173

Tähtitieteestähän ei ole kyse, kun papu- tai linssimassasta muovaillaan halutunmuotoista apetta, mutta taikinan onnistumisen kannalta oleellisinta ovat oikeat mittasuhteet, joissa kannattaa olla tarkka ja sekoitella taikinaa rauhassa.

Olen suunnitellut oheisen linssipyörykkäreseptin itse.

Miltä kuulostaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.