Ei jonoa juhannuksena

Vilkasta kotikatuani reunustavat vanhat lehmukset ovat lähin kosketukseni luontoon arkielämässäni. Ottaen huomioon ihmisen historian lähtökohdat on huvittavaa, että jännitystä aiheuttavat hölmösti paikoilleen jähmettyvät citykanit kaupan takana – puhumattakaan siitä, että extreme-elämyksestä käy itäpirkanmaalaisen mökin keljut kimalaiset ja karmeat hevospaarmat.

DSC_0042

Ehkä näkökulmat elämässä ovat vinksallaan, jos rauhallisella päiväkävelyllä mökin lähiseuduilla ensimmäinen ajatus hyönteispaniikin jälkeen on armanalizadmainen toteamus siitä, että nämä ihmiset asuvat täällä joka päivä. Joka päivä pörräävät paarmat auton ympärillä, ja joka päivä huristavat autot pitkin kolisevaa hiekkatietä. Ja mitä se onkaan Pohjolan kolkon talven aikana!

DSC_0071

DSC_0066

DSC_0067

Omituisia laatikoita. Iso traktori. Ronskit voimalinjat postikorttimaisemia halkomassa. Ei totisesti jonoa missään. Ei omassa elämässäkään, mikä oletettavasti johtuu siitä, että helluntaina tuli heilasteltua.

Kuvatessani päiväkävelyllä lähiseudun taloja ja laatikkokasoja olisin halunnut olla japanilainen turisti ihan vain siksi, että onhan se nyt hömelöä kykkiä koivun takana räpsimässä kuvia rapisseesta maalista. Olisipa ollut sellainen sosiaalinen oikeutus kulttuurinvastaiselle toiminnalle. Suomalainen ei kuvaa naapurinsa taloa. Ja onneksi kyseisen talon väki kurvasi pihaansa, kun jo hiippailin kohti juhannusmökkiämme.

DSC_0060

Joitamien kuohuviinilasien ja maaseutuviikonlopun jälkeen olo on kohtuullisen rentoutunut. Perusarvotkin oikenevat, kun Luopioisten keskusta tuntuu nähtävyydeltä. Kun ilta taittuu yöksi, usva laskeutuu pelloille. Siinä vaiheessa on melko hyvä hetki lukita huvimaja ja painaa pää vanhaan kepuraan.

DSC_0009

Kotikadulla lähikaupan liukuovet lipuvat kiskoillaan edestakaisin kolisten. Naapurin vanha, ranskalainen mies kävelee baskeri päässä kohti puistoa, ja minä ostan taas närpiöläisen kurkun ja linssejä. Ei jonoa tänäänkään.

Miten juhannus meni?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.