Tuiki tavallinen freelancer-päivä

Vierastan ajatusta raportoida omasta elämästäni, mutta niin vain lifestyle-journalismi kiinnostaa ihmisiä — edellinen kuvaus vapaan toimittajan päivästä on yksi luetuimmista blogikirjoituksistani. Ja nämä tekstithän edustavat kyseistä journalismin lajia parhaimmillaan: lifestyle-journalismia journalistin lifestylestä. Onpa hauskaa!

On tosin sikäli turhaa kiukutella oman päivänsä raportoinnista, koska raportoinhan jo kaikille työnantajilleni muutenkin päiväni kulusta. Mitä tein? Milloin? Miksi? Kauanko meni?

07:00
Herätyskellon torkuttamista on jatkunut jo niin pitkään, että siitä saisi aikaan jo kymmenennen sinfonian. En kuitenkaan osaa säveltää, joten teen sitä, missä olen hyvä, eli hummuksen sekoittamisessa. Sitruunaviipaleen sisältö sekaan. Oliiviöljyä ja hitunen suolaa. Korianterisilppua kyytiin. Kauhon sisällön ohuella leipäsellä suuhuni. Vettä perään ja kahvia viimeistelyyn. Juon kupista kahvin aina parilla huikalla, ellei käytössäni ole nokkamukityylistä matkamukia, joka on osoittautunut vatsaystävällisemmäksi.

DSC_0075

8:00
Sulkeudun toimistoon palatakseni sieltä taas vähän tuhdimman tilipussin kanssa. Tai tilillehän se palkka nykyaikana maksetaan.

DSC_0083

14:00
Pölähdän suoraan kadulle toimiston ovesta, ja hyppään Jopo-jäljitelmän selkään. Keskusta on tukossa. Lastenvaunuja on jätetty poikittain kadulle, ja juoruryhmät tukkivat tehokkaasti katujen leveimmätkin kohdat. Hermostuttaa. Silti vartin päästä olen jo kotona. Hetkeä myöhemmin myös pöperöt on siirretty vatsalaukkuun odottamaan jatkokäsittelyä.

DSC_0070

15:00
Lähetän vajaa 10 sähköpostia, ja puhun myös liki puoli tuntia kestävän työpuhelun. Samalla hoidan myös omia henkilökohtaisia asioitani: Teen kosmetiikkatilauksen, maksan kaksi laskua ja peruutan yhden tilauksen.

DSC_0060

17:00
Kyllästyttää. Kurkin leffapalvelun tarjontaa ja onnistun hillitsemään itseni, koska nyt ei ole aikaa tuijotella ruutua muussa kuin työ- tai opiskelumielessä. Tarvitsen tauon, joten alan heilua polkkakarkintuoksuisen Mummi ja minä -suihkeen kanssa. Pirkan hajusteeton pesuaine puhdistaa paljon paremmin, mutta Mummi-suihkeesta saa mielihyvää. Eteisen hutaisten maalatut naulakkolaudat irvistävät, kun käyn päättömällä asuntovaeltelullani toteamassa, että hattuhylly pitäisi järjestää. Koritkin olisi hyvä uusia.

DSC_0072

18:00
Olen päättänyt suorittaa myös erään kurssin kaksi verkkoluentoa. Tviittitutkimusta ja poliitikkojen viestintätaitoja. Henkilöityminen. Professionalismi. Kasviksia ja seesamikastiketta illalliseksi tietokoneen ääressä. Jossain kohtaa havahdun miettiväni, voisinko itse työskennellä poliittisen viestinnän parissa. En välttämättä, sillä uskon siihen, että toimittajan on pidettävä kiinni omasta autonomiastaan. Kannatan selkeää leirijakoa, joka kunnioittaa kuitenkin yhteistyötä.

DSC_0080

20:00
Illalla käynnistyy tavallinen kävelylenkki kierrätyspisteen kautta pullonpalautukseen, minkä jälkeen suuntaamme kohti läheistä satamaa. Ilta on aika kaunis. Ja sitä se lienee myös huomenna, vaikka klassisen sanonnan mukaan työ ei todellakaan lopu tekemällä.

Aamulla sähköpostiloota pullistelee taas.

Minkälainen oma päiväsi on?

One thought on “Tuiki tavallinen freelancer-päivä

  1. Hyvä kirjoitus ja tällä kertaa sopivan lyhyt, ehdin lukea työaikana. 😃

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.