Chiansiemen-mangoherkku

Keskiamerikkalaiset ravintokuitupommit maistuvat parhaiten geeliksi turvotettuna. Salvioiden sukuun kuuluvan chia-kasvin siemenet ovat kalliita, mutta liki kympin maksavasta pussukasta kokkaa pitkään.

dsc_0023

Chia-mangovanukas

Yksi mango | kaksi passionhedelmää | 6 rkl chiansiemeniä (esim. Cocovi) | 3 dl kookosjuomaa | vaniliinisokeria oman maun mukaan

(Alkuperäinen resepti on poimittu Lunni leipoo -blogista.)

dsc_0013

1. Mittaa kookosjuoma kulhoon ja lisää mukaan chiansiemenet. Annostele mukaan halutessasi vaniliinisokeri. Ilman sokeriakin vanukkaan voi valmistaa, ja silloinhan se on luonnollisesti terveellisempi vaihtoehto. Anna seoksen turvota vähintään 15 minuuttia jääkaapissa. Sekoita seos tasaiseksi haarukalla, kun se on turvonnut tarpeeksi.
2. Pilko mango ja halkaise passionhedelmät.
3. Annostele maljan pohjalle mangoa ja passionhedelmää. Jatka täyttämistä chiageelillä, ja täytä malja vuorotellen hedelmillä ja chiageelillä.
4. Asettele päälle mangopaloja ja passionhedelmää sekä raakoja siemeniä.

En syö itse jälkiruokia lainkaan, ja täytyy myös tunnustaa, etten pidä mangosta tai passionhedelmästä. Nämä herkkumaljat tarjoilinkin taannoin vanhemmilleni. Seuraavaksi kokeilen vaniljaista variaatiota granaattiomenan siemenillä, kunhan vain löydän niille sopivan parin.

Suosittelen käyttämään chiansiemeniä myös puurossa, joka on parhaimmillaan mantelimaitoon tehtynä. Itse tosin teen puuron tähän tapaan kerran vuodessa, sillä välttelen teollisia maidonkorvikkeita. Chiageeliä voi kuitenkin tehdä myös turvottamalla siemenet vedessä, mutta sehän ei ihan samalta maistu kuin sokeroitu kookosjuoma. Köyhän miehen chiageeli toimii silti sellaisenaan puurossa tai jogurteissa, jos kymmenen koneen läpi kulkenutta maitolietettä haluaa syödä.

Saarnat sikseen, hyviä jälkiruokahetkiä!

Oletko jo tutustunut chiansiemeniin?

2 thoughts on “Chiansiemen-mangoherkku

  1. Chia siemenet sopii älyttömän hyvin ihan vaan marjojen kanssa. Survottujen puolukoiden kanssa ihan kuin vispipuuroa! Mä syön noita joka aamu, veden seassa turvotettuna. Suomessa lisukkeena marjat ja täällä Bangkokissa erilaiset hedelmät. ”Maitolietettä” ne ei tosiaan tarvii 🙂

    Tykkää

  2. ”Vispipuuro” kuulostaa hyvältä! Täytyykin laittaa testiin, ja ehkä siinä voin toteuttaa mun päähän pinttymän granaattiomenan siementen hyödyntämisestä! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.