Kasvissyöjän Tampere – uusittu painos

Tampereella on tapahtunut jonkin verran siitä, kun viimeksi listasin vegesuosikkejani kotikaupungistani. Kun tekstiä alettiin jostain syystä googletella melko ahkerasti loppuvuodesta, päätin, että on aika päivittää tilanne. Tilannepäivitys tulee tässä.

PC020029.JPG

”Pancho Villan tofuburgeri on vegaaninen. Ilmeisesti.”

PC020027.JPG

Etniset ravintolat

Katmandu

Katmandu on ikisuosikkini. Kasvissyöjän listalta suosittelen ehdottomasti palak chanaa ja khursai chanaa sekä alu kaulia ja daal tadkaa. Jos näistä pitäisi valita yksi, se olisi ehdottomasti palak chana, jossa on pinaattikastiketta ja kikherneitä. Parhain Katmandu on tietenkin aito ja alkuperäinen Satakunnankadun Katmandu, mutta myös sisarravintolat Aleksanterinkadulla ja Hämeenkadulla lienevät kelpoja.

Satakunnankatu 29, Hämeenkatu 10 ja Aleksanterinkatu 37

Söpö Himalaja

Söpöön Himalajaan olen tutustunut siksi, että ravintola on Foodoran listoilla. Söpön Himalajan taso ei kuitenkaan ole mitään verrattuna Katmandun nepalilaisiin antimiin. Annokset ovat kuitenkin isoja, ja niistä saa usein kaksi annosta, jos lisää itse mukaan kidneypapuja.

Itsenäisyydenkatu 2

Nanda Devi

Nanda Devissä en enää juuri käy, vaan haen silloin tällöin vain valkosipulinaanleivän iltapalaksi. Monet sanovat Nanda Deviä Tampereen parhaimmaksi etniseksi ravintolaksi, mutta olen eri mieltä. Jos olet aina käynyt Nanda Devissä, kokeile Katmandun nepalilaisantimia.

Näsilinnakatu 17

Zeytuun

Lähi-idän makuja tarjoavassa Zeytuunissa tulee käytyä aivan liian harvoin. Listalta olen testannut falafelrullaa ja meze-annoksia. Uusi vilkaisu osoittaa, että listalle on näköjään päätynyt myös salaatteja ja muita lisukkeita. Falafelrullan saa halutessaan vegaanisena, ja se on oikein sopivan kokoneen normaaliin nälkätilaan. Meze-lautanenkin täyttää, mutta sopii parhaiten kiireettömään naposteluun.

Tuomiokirkonkatu 21

Thai Golden Chang

Tutustuin vasta tammikuussa Thai Na Khonin tilalle tulleeseen Thai Golden Changiin. Listan basilika-tofu-vihannessekoitus on yksinkertaisen maukasta ja melko tulista – juuri sopivaa omaan makuuni. Annos ei sisällä suurustettua limakastiketta tai liian paljon rasvaa. Aion testata vielä uudelleen.

Hämeenkatu 29

Thai & Laos

Thai & Laos on suosittu lounaspaikka, mutten ole koskaan itse käynyt heidän lounaallaan. Ruoka on melko rasvaista, ja usein seurauksena on raskas olo. Annosten laatu myös vaihtelee usein, ja tilattu tofu jää matkasta pois. En myöskään suosittele nuudeliannoksia, mutta paistettu riisi ja basilika-kasviskastike ovat maukkaita. Hinta-laatusuhde on kuitenkin kohdallaan. Kaksi kasvissyöjää syö take away hintaan noin 17 eurolla.

Näsilinnakatu 23 ja Suvantokatu 7

dsc_0009

Burgerit ja pizzat

New York

Voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että S-ryhmään kuuluva New York tarjoaa Tampereen parhaan tofuburgerin. Chimichurri-burgeri ei ole sämpylän vuoksi vegaaninen, mutta tilalle voi vaihtaa halutessaan ruisleivän. Chimichurri-kastike on sopivan tulinen, itse asiassa monelle ehkä jopa liian tulinen. Tulisuudesta pitäville valinta on kuitenkin loistava, ja kastike korvaa hyvin muut majoneesit ja soosit, jos haluaa jättää ne pois. Lisukkeeksi kannattaa valita New Yorkin kasvikset, joiden yrttimarinadi on erityisen mehukas.

Hämeenkatu 5

Pancho Villa

En ollut vuosiin käynyt Pancho Villassa, koska ravintolan kasvisburgeri oli kerrassaan ala-arvoinen. Testasin paikan joulukuussa, kun listalle oli ilmestynyt tofuburgeri, joka ilmeisesti on vegaaninen. Tarjoilija ei osannut sanoa varmaksi asiaa, enkä itse välittänyt siitä, kunhan purilaisessa ei olisi juustoa. Tofuburgeri oli oikein maistuva peruspurilainen. Parhaimmillaan se on, kun rasvaranskalaiset vaihtaa salaattiin, jossa on perusainesten lisäksi marinoitua punasipulia. Opiskelija syö burgerin hintaan 9,90 euroa.

Useita ravintoloita Tampereella ja muissa kaupungeissa

Pizzarium

Pizzariumin vegaaniset pizzapalat ovat täydellisiä ja helppoja syödä. Hinta-laatusuhde on kohdallaan, sillä yksi pala maksaa 4,90 euroa, ja hinta halpenee, mitä enemmän paloja tilaa. Kirsikkatomaatit ja chilimarinoitu kesäkurpitsa ovat vegaanipizzatäytteistä parhaimmat.

Hämeenkatu 14

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muut

Gopal

Gopal on Tampereen ylpeys, jota suosittelen mielelläni ulkopaikkakuntalaisille, vaikken ihan tosifani olekaan. Itämaisia makuja kurkkotteleva Gopal on pääosin mielestäni vegaaninen ja ruokatiedot on ilmaistu hyvin selkeästi, joten ei huolta! Alla näkyy pari Café Gopalista haettua take away -annosta, joiden yhteishinta oli noin 20 euroa. Hinnoittelu tehdään kilohinnan perusteella. Suosittelen ehdottomasti hernehummusta, ituja ja oikeastaan ihan kaikkia päivittäin vaihtuvia antimia.

Ilmarinkatu 16, Rongankatu 6 ja Kuninkaankatu 15

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fitwok

Fitwokilla on ihana konsepti! Valitsen aina nuudelipohjan, koska mistään muualta ei saa yhtä hyviä nuudeleita, mutta saatavilla on myös riisejä ja salaatti- ja kasvispohjia. Omat suosikkitäytteeni ovat tofu, cashewpähkinä, sipuli-paprikasekoitus, bambu ja parsakaali teryakikastikkeella. Ehdoton bonus on myös sympaattinen henkilökunta, joka muistaa asiakkaiden suosikkiannoksia ulkoa, vaikkei edes kovin usein kävisi ruokailemassa.

Verkatehtaankatu 7

Pyynikintorin kiinalainen eli Tu Huong Grillikioski

Kiinalaisgrilli tarjoaa hyvin perinteistä suomalaista kiinalaisruokaa, joka ei tosin ole millään muotoa sellaista, jota Kiinassa oikeasti tarjotaan. Grillikioskin antimet sopivat yleensä sunnuntaiaamuihin, jos vähän heikottaa tai muuten vain haluaa rasvaista ruokaa. Itse syön yleensä vegaanisen tofu-papu-seesamkastikkeen riisillä. Paistettu riisi kasviksilla on myös edullinen ja melkoinen suontentukkijapommi, mutta maukastahan se on.

Puutarhakatu 39 on virallinen osoite, mutta grillikioski sijaitsee suoraan Pyynikintoria vastapäätä Pirkankadun bussipysäkkien edessä.

Soppis

Kävin viime keväänä muutaman kerran aterioimassa Soppiksessa, joka on ilmeisesti ensisijaisesti tarkoitettu konservatorion opiskelijoille, mutta yleensä tilaa on hyvin ja ruokaa jäljellä. Opiskelijakahvilan ruoat tehdään käsittääkseni suurimmaksi osaksi itse, ja välillä on tarjolla myös itse tehtyjä vihiksiä. Opiskelijakortin haltija saa ruoan hintaan 2,60 euroa, ja muut maksavat 7,50 euroa lounaasta, johon kuuluu leipä, salaatti ja juoma.

F.E. Sillanpään katu 9 Pyynikintorin laidalla

Amurin Helmen kasviskeittolounaspäivä

Helmi tarjoaa keittolounasta joka arkipäivä, mutta kasviskeittolounas osuu yleensä keskiviikolle. Varmuutta tästä ei kuitenkaan ole. Testaamani bataattikeitto oli oikein maukasta, ja sen kruunasi päälle ripotellut itse tehdyt krutongit. Keittolounas maksaa noin 7 euroa, hintaan kuuluu keiton lisäksi leipä, vesi ja kahvi sekä ihanan tunnelmallinen miljöö.

Satakunnankatu 49

Kekkosentien Neste

Kekkosentien Nesteestä on kirjoitettu paljon paikallislehdissä. Huoltoasemaa pitävä pariskunta huolehtii siitä, että Nesteen vegaanitarjonta on kohdillaan ja listalla monta tofupikaburgeria. Suosittelen tutustumaan, vaikken ole vielä itse ehtinyt paikalle.

Kekkosentie 28 // EDIT 3.2.2017 klo 14.43 Kekkosentien Neste on saamani tiedon mukaan lopettanut vegaanipurilaisten myynnin kannattamattomana. Ilmeisesti kuitenkin kaupan puolelta pitäisi löytyä vielä tavallista huoltoasemaa paremmin vegaanituotteita.

Vegeasioissa suosittelen myös ehdottomasti kääntymään Gastropavun puoleen. Herkullisia ruokahetkiä vuodelle 2017!

Mitä sinä suosittelet minulle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.