Mitä ihmettä, Hotelli Cumulus Kaisaniemi?

Hotelli Cumulus Kaisaniemen sijainti on rauhallinen kaupungin vilskeestä huolimatta. Saunallisen Superior-huoneen toteutusidea on varmasti ollut hyvä, mutta vuonna 2017 sisustus näyttää auttamattomasti liian vanhalta, ja huoneessa paikoin on jopa ällöttävän likaista.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAMolly Malone’sissa soivat diskobiitillä miksatut ysärihitit, joiden kokoonpanossa on mukana ainakin yksi irlantilainen. Ollaanhan nyt irkkupubissa. Muutaman askeleen päässä näkyykin jo Cumulus Kaisaniemen kulahtanut logo ja puisin yksityiskohdin koristellut, raskaat ovet. Ovista sisään, mykän henkilökunnan ohi ja suoraan yhdeksänkymmentälukua henkivään huoneeseen.

Huoneeseen, jonka kellertävänruskeat seinät likatahroineen imevät vähänkin huoneeseen pääsevän luonnonvalon itseensä. Huoneeseen, jonka näkymä on huonompi kuin Riihimäen vankilassa.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHuoneistokuvat on otettu klo 15, ennen kuin Pohjolassa valo alkaa antaa periksi luonnon asettamalle talvipimeydelle. Huoneessa on kerta kaikkiaan niin pimeää ja keltaista seiniensävyn vuoksi, että kameraa on hankala saada edes vähän huijaamaan. Siispä kuviin taltioitui huoneen autenttisen keltainen tunnelma.OLYMPUS DIGITAL CAMERAMiten siinä aina käykin niin, että varaamassani hotellihuoneessa on aina mahdollisimman surkea näkymä. Siis kaikista surkein, mitä koko pytingistä voi saada, jos ei ykköskerrosta oteta huomioon. Yllä oleva kuva on napsaisu työpöydän edessä olevasta ikkunasta, eikä muistakaan ikkunoista näe enempää, vain lukemattomia rivejä suorakulmioikkunoita ja toimistossa raatavia tätejä. Kaikki ikkunat ovat myös likaisia. Tämä näkymä kilpailee jo Kokkolan Sokos Hotel Kaarlen kanssa siitä, kumman tarjoama näköala on ankeampi. Kokkolassa sisään pääsi vähän valoa, mutta kyllä toisaalta pääkaupungin ikkunarivistö aina keskipohjalaisen betoniparkkipaikan voittaa.

Pefletit käyttöön!

En ole ollut näin likaisissa saniteettitiloissa edes kiinalaisissa halpahotelleissa Tiibetin liepeillä Länsi-Kiinan korvessa. Erityisen oksettavia yksityiskohtia huoneessa olivat kellertävänruskeilla läikillä koristeltu keikkuva pesuhuonepenkki, jonka halkeamat vasta mustia olivatkin. Oman pikantin lisän harkittuun sisustukseen toi myös vihreä puutarhaletku huoneessa, heh.

Ehdottoman inhotusvoiton vie kuitenkin kylpytilojen edustalla sijainnut pukuhuone, jonka vilvoittelupenkkien seinään integroitu noja oli hyvästellyt sinisen värinsä jo viime vuosituhannella ja imenyt itseensä melkoisen määrän likaisten selkien hikeä. Ja ties mitä muuta! Jos huoneistossa järjestäisi kokouksen tai muun bisnestilaisuuden, tekisi mieli pitää pukuhuoneen ovi visusti lukossa.

Lisäksi huoneistossa oli ympäri seiniä ruskeita tahroja, ja pienen vessan putket haisivat. Epähygieenisyyden vuoksi syynäsimme myös tekstiilit, etenkin kylpytakit, mutta ne sentään olivat löytäneet ilmeisesti ajallaan pesukoneeseen.

En valittanut huoneen likaisuudesta vastaanottoon, koska en nähnyt mitään syytä sille, että huoneeseen olisi kutsuttu siivooja hinkkaamaan seinien ja huonekalujen tahroja lyhentäen samalla hotellilomaamme. Huone oli myös maksettu, joten muutaman latin alennus ei olisi lämmittänyt sen enempää. Lisäksi olen sen verran perustyytyväinen nautiskelija, että hämmästyksestä ja ällötyksestä huolimatta nautin kovin huoneessa oleilusta, kunhan piti huolta, että pefletti löytyy takapuolen alta.

Cumulus ansaitsee kuitenkin kiitosta hintatasosta, huoneen koosta ja siitä, että huone-nimellä vuokrattava saunallinen majapaikka on jaettu kahdeksi, liukuovilla toisistaan erotettavaksi tilaksi. Myös wc ja saunatilat ovat erillään, mikä mahdollistaa yksityisyyttä kunnioittavan vessakäynnin, jos huoneistossa on isompi porukka saunomassa.

__________________________________

Hotelli Cumulus Kaisaniemi

Hinta: Plussa- tai Pins-kortilla 148 euroa tiistai-keskiviikkoyö Superior-huoneessa, normaalihinta hipoo kahtasataa
Sijainti: erinomainen
Siisteys: vaihteleva, osin hyvää ja osin ala-arvoista
Viihtyvyys: Sauna luo tunnelmaa pieneen kaksioon, joka on kalustettu viihtyisästi, mutta auttamattomasti vanhentuneilla huonekaluilla. Osa huonekaluista on myös likaisia, jopa ällöttäviä. Huoneessa oleva avoin Wi-Fi toimii hyvin, mutta se ei ole suojattu. Iso miinus! Huoneessa on myös vedenkeitin, pikakahvia, välipalakeksejä ja teepusseja. Tyhjä minibaari on myös positiivinen yllätys, jotta huoneessa voi nauttia lasillisen kylmää kuohuvaa.
Näköala: huono, suoraan kapealle sisäpihalle, jonka toisella seinustalla on kiusallisen lähellä toimistorakennus. Verhoja ei voi missään nimessä pitää auki, koska ikkunoista näkee selvästi sisään.
Aamupala: Kasvissyöjälle tarjolla on patonkia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, appelsiinimehua, kahvia, puuroa, mysliä, jogurttia, karjalanpiirakoita ja smoothieta sekä kasviskääryleitä. Vegaanin listalta puolet putoavat pois.
Henkilökunta: ei kovasti puhu tai anna ohjeita; sopii meidän tyyliin, mutta tuskin kaikkien
Hinta-laatusuhde: Helsingin hintatasoon nähden hinta-laatusuhde on erinomainen, vaikka huoneessa on paljon toivomisen varaa
__________________________________

Pienellä remontilla Kaisaniemen Cumulus päivittyisi oikealle vuosituhannelle, ja ihan perusteellisella siivouksellakin pääsisi jo vauhtiin.

Mitä mieltä olet ylipäätään Cumulus-hotelleista? Onko aika ajanut jo niiden kaikkien ohi?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

5 thoughts on “Mitä ihmettä, Hotelli Cumulus Kaisaniemi?

  1. Asiakkaita riittää hyvän sijainnin takia, luultavasti. Itse tuolla yöpyneenä kahden pienen lapsen kanssa, toivoen vielä allergiahuonetta. No huone oli ihan tarpeet täyttävä, mutta likainen, pölyt pyyhitty puoliksi. Tämän huomasivat 6 ja 11 vuotiaat tyttönikin. Hengitys oli hiukan vaikeaa, mutta aamuun selvittiin.
    Jotkut asiat ovat siis kuin ennen.

    Tykkää

  2. Olin itsekin noin 10 vuotta sitten vanhempieni kanssa kyseisessä hotellissa, mutta silloin huone oli melko siisti. Todennäköisesti kyse oli tuurista, tai sitten huoneita oli uusittu silloin. Kymmenessä vuodessa ehtii kummasti aika moni asia kellastua, kuten tuo kylpyhuoneen penkin selkänoja, hyi!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.