Luetuimmat ja haetuimmat 2016–2017

Mediakan liikenne kolminkertaistui vuoden 2016 aikana, mikä oli melko hyvä saavutus siihen nähden, että en ehtinyt bloggaamaan yhtä paljon kuin olisin toivonut ja yhtä paljon kuin ehdin vuonna 2015. Statistiikka onneksi kertoo, että blogia luetaan päivittäin pienen blogin mittareilla hyvin, vaikka kommenttiboksissa on yhtä vilkaista kuin krematoriossa.

luetuimmat

J. Karjalainen dominoi, Chisu perässä

Olen todennäköisesti Tampereen, ehkä koko Pirkanmaan epämusikaalisin ihminen. Siksi onkin huvittavaa, että musiikkitekstit ovat blogini luetuimpia. J. Karjalaisen Stindebinde on edelleen niin mielenkiintoinen hahmo, että joka päivä kymmeniä kertoja blogista luetaan oma analyysini Stindebindestä. Chisun Polaris-levyn arviota luetaan myös paljon, mutta huomattavasti vähemmän kuin Stindebindeä.

Uskonvapaus ja mediakritiikki puhuttivat

Kovin yllättävää, että uskonasioista saatiin kommenttiboksiin sota aikaiseksi. Ensimmäinen ikinä! Mediajaarittelut keräsivät myös lukijoita, kun mäkätin sosiaalisen median rakkauskampanjoista ja siitä, että mediaa on turha syyttää kieroon kasvaneista lapsista. Omakohtainen läskitarina kiinnosti myös, kuten odottaa saattoi.

Tempe, vihis ja härkis ruokaykkösiä

Kasvisruoka-asioiden suhteen olen vähän samanlainen saarnamies kuin herätysliikkeiden hurmosjohtajat: juttua tulee paljon ja oma kanta on tietenkin oikea. Toistaiseksi oma saarnani ei vain ole saanut aikaan kassakoneen kilinää. Ilokseni tofun sukulainen tempe sai ansaitsemaansa huomiota. Trendivalmisruoista vihiksestä ja härkiksestä haetaan edelleen paljon tietoa, ja siksi olen alkanut testata einesruokia, vaikka ne ovatkin omien periaatteideni vastaisia. Mitä vain blogin vuoksi?

Hakuhistorian helmet

Yleisimpien hakusanojen lisäksi joukkoon mahtuu myös muutamia mieleenpainuneita yksittäishakuja, joiden kohdalla mietin, saikohan kysyjä vastauksen mieltään askarruttavaan asiaan, tai miten päätyi klikkaamaan hakuvirrasta juuri tätä blogia vastauksen toivossa.

Vuonna 2016 blogista etsittiin retrokaapi kahvaa, aaro vaalanteen salaliittoteoriaa ja sanni salakuvat seiska -tietoa. Mutta, kun tämä ei ole Seiska, eikä täältä löydy Salkkareiden käsikirjoitusta, höh!

Ehkä liikuttavin hakulauseke oli kuitenkin kaunis kappale missä vihelletään alussa ja lauletaan sana ajetaan. Subjektiivisesti koettu kauneus, kun ei auta siinä, kuinka korkealle biisi kipuaa hakutuloksissa tai kuinka suosittu siitä tulee. Vastaus: Paula Vesalan Tequila.

Vuosi 2017 käyntiin

Alkuvuoden hiljaisesta julkaisutahdista huolimatta näyttää jo nyt siltä, että Mediakka kaksinkertaistaa uniikit kävijänsä jo näillä statistiikoilla vuoden loppuun mennessä. Vauhti kiihtyy, kun julkaisutahti kasvaa erään g:llä alkavan tuotoksen päästyä byrokratian rattaisiin.

Vajaan kahden kuukauden aikana tänä vuonna teitä lukijoita on jaksanut kiinnostaa valtavasti Kuudes kerta -elokuva, ja etenkin pätkän musiikkikappaleet etunenässä Olavi Uusivirta. Vastausta on kysytty hakukoneilta muun muassa seuraavilla muotoiluilla: kuudes kerta kappaleet, kuudes kerta olavi, kuudes kerta kristian ja mikä kappale kuudes kerta. Kerrataan vielä vastaukset, vaikka ne selviävät myös kyseisestä leffa-arvostelusta. Uusivirran Rakastajat-kappale soi elokuvassa mahtipontisesti, ja samoin Kristiania näyttelevän Stig Rästan ja Elina Bornin Goodbye to yesterday, jolla he osallistuivat Euroviisuihinkin pari vuotta sitten.

Tänä vuonna kiinnostusta ovat herättäneet myös laura malmivaaran elokuvat, arkielämä sanana ja tuiki tavallinen sekä söpö himalaya vegaani. Malmivaaran elokuvista olen kirjoittanut vain Levottomat-trilogiasta, jonka ykkösosassa hänet nähtiin. Arkielämä sanana onkin jo sen verran mielenkiintoinen kysymys, että kannattaa ehkäpä kääntyä lingvistiikan tutkijan puoleen. Tai jopa folkloristin. Tuiki tavallinen kirjoitetaan muuten erikseen, ja Söpön Himalayan vegaanitarjonnasta en ole varma, mutta omat valintani ovat olleet todennäköisesti täysin vegaanisia. Lisää vegejuttuja Tampereelta voi kurkkia päivitetystä listauksesta.

Ja hemmetti, se Stindebinden merkitys -hakulauseke killuu taas melkein ykkösenä.

Mitä sinä luit viime vuonna, ja mitä haluaisit lukea?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.