Einesvihaaja testaa: Jokaiselle-makaronilaatikko

Jokaiselle-valmisruokatuoteperhe on vegaaninen ja laajentunut mukavasti viime kuukausien aikana. Yksi ensimmäisistä markkinoille tuoduista annoksista oli soija-makaronilaatikko, joka sittemmin on saanut muutaman sisartuotteen.

dsc_0046

Pakkaus ja mielikuva

Helsingin Kalatalon Jokaiselle-annokset tuovat mieleen reippaan ja terveellisen pikaruoan, jota voi syödä hyvällä omalla tunnolla. Sanomattakin on kuitenkin selvää, ettei eineksiä silti joka päivä kannata syödä. Mielikuvan vuoksi raskas suolaisuus tuleekin yllätyksenä.

Annosastia on pahvia ja sen sisäpinnan pinnoite on ekohajoavaa muovia, ja ruoan voi kuumentaa mikrossa suoraan pakkausastiassa. Ikävä puoli etenkin makaronilaatikon suhteen pakkauksessa on se, että öljy tulee pahvin läpi, ja pakkauksen ympärillä oleva muovi on yltä päältä öljyssä. Jos annospakkauksen ympärillä ei ole muovia, jättää ateria mehevän öljytahran jääkaapin hyllylle.

Tuotteen ulkonäkö ja hinta

Jokaiselle-makaronilaatikko näyttää perusmakaronilaatikolta, eikä sitä ole vuorattu yltä päältä korppujauhoilla tai muullakaan epäilyttävällä päällysteellä. Miellyttävyyttä lisää myös se, ettei annospakettiin ole väkisin ahdettu liian suurta määrää ruokaa, kuten moniin muihin einesmakaronilaatikoihin. Makaronimössö piristyy yllättävästi pienellä turauksella ketsuppia ja kurkunsiivuilla sekä herneenversolla. Vaikka valmisannoksesta puuttuu vehreys, on hyvä, ettei tuotteella ole lähdetty liikaa pröystäilemään, vaan syöjä saa itse koota valmisaterian ympärille hyvän kokonaisuuden. Tuotanto on helpompaa, kun laatikkoon isketään vain yhtä mössöä, ja hintakin pysyy kohtuullisena.

Ruokien hinta vaihtelee käsitykseni mukaan melko rajusti kaupan koon mukaan. Tampereen Sokoksella ja Prismoissa annokset maksavat noin 2,80 euroa, ja pienemmissä kaupoissa hinta kohoaa yli kolmen euron, jopa lähelle neljää.

dsc_0042

Suutuntuma ja maku

Makaronit ovat mukavan napakoita, mutta sopivan pehmeitä. Soijarouhe on myös pehmeää olematta kuitenkaan liian limaista. Makua annokseen suolan lisäksi tuo hieno sipulisilppu.

Makaronilaatikko on todella suolaista, ja vähäsuolaista ruokavaliota noudattavien makunystyrät saattavatkin säikähtää parilla ensimmäisellä haarukallisella. En koskaan lisää ruokaani suolaa, joten ensimmäinen Jokaiselle-annos tuntui niin suolaiselta, etten pystynyt syömään sitä kokonaan. Toisaalta olen ensimmäisen testikerran jälkeen noin kerran tai kaksi kuussa ostanut Jokaiselle-aterian, ja silloin maku ei ole ollut yhtä suolainen, joten voi olla, että ensimmäiseen annokseen suolaa oli jostain syystä livahtanut runsaammin. Ei ihme, jos näin on, koska Jokaiselle-annokset tehdään käsityönä.

dsc_0044

Tuomio

Olen maistanut Jokaiselle-tuoteperheestä myös härkäpapu-perunasosevuokaa ja Tikka Masala -tofuannosta. Vähäkalorisin, mutta myös mauttomin vaihtoehto on perunasosevuoka. Tofukastike sen sijaan on todella suolaista, ja kastiketta on valtava määrä, vaikka päällisin puolin näyttää siltä, että sitä on suhteessa riisiin vähän.

Jokaiselle-ateriat toimivat isoon nälkään, mutta ihan joka päivä niitä ei kannata syödä, koska ateriat ovat todella suolaisia. Eineshyllystä Jokaiselle-ateriat ovat kuitenkin ehkä se paras vaihtoehto sekä ravintoarvoiltaan että kaloreiltaan. Niinä päivinä, kun kotitekoiset eväät jäävät matkasta, ostan Jokaiselle-annoksen. Ja jatkossa pohdin myös, miten ihmeessä sain taas aikaseksi yli 400 sanaa makaronilaatikosta.

Seuraavaksi Jokaiselle tuo markkinoille vegaaniset majoneesit.

Joko olet maistanut?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.