Viikon matkamuisto: Vuoristoyökerhon sometähti sormustillisella

Japanilaisten kännykkämerkkien halpakopioiden salamat räiskyivät tauotta, ja luurit lähettivät tiuhaan tahtiin kuvia paikallisiin somepalveluihin. Mitä ihmettä tapahtui?

Kangding

Kangding

Vanhan Kiinan tyyliä ihannoiva, lähinnä maan sisällä matkustaville turisteille suunnattu turistikatu Kangdingissa kätki yhteen monista syrjäisistä nurkistaan yökerhon. Se oli nimetty Electroksi, eikä siellä koskaan näkynyt asiakkaita yhtä paikallista vakioporukkaa lukuun ottamatta. Tällä kertaa kyseessä oli kuitenkin ihan vain yökerho, eikä mikään teemakuppila, kuten alempana vuoristossa keskiväylällä sijaitseva Lovever-kahvila.

Pujahdimme Electroon ihan vain siksi, että teki mieli kokea kiinalainen yökerho. Nökötimme kaksin baariloosissa alkuillan, eikä meillä ollut mitään käsitystä siitä, koska yökerho sulkisi ovensa. Itse istuin vesipullo kainalossa, koska drinkkimenusta oli mahdotonta tilata yhtään mitään muuta kuin olutta toistamalla beer-sanaa. Muutoin menu oli kiinaksi, ja yhden epäonnistuneen sokkotilauksen jälkeen tyydyin lähdeveteen. Tilasin näet tupakka-askin. Kaikista niistä mahdollisista myyntiartikkeleista sokkona. Sen ainoan tupakka-askin, enkä ole edes koskaan polttanut. Jollain tavalla sain kuitenkin onneksi elehdittyä tilauksen perumisen, mikä on muuten aika vaikeaa ilman yhteistä kieltä.

Jossain vaiheessa iltaa nuorisoporukka ympäröi meidät pyytäen yhteiskuvia, mikä oli vastenmielinen ajatus ihmiselle, joka ei halua kaksoisleukaansa ikuistettavan ja henkilölle, joka ei halua itseään missään määrin someen. Mutta ilmeisesti meistä on kiinalaissomessa melko monta kuvaa: ei todellakaan vain muutamaa, vaan useita kymmeniä. No, antaa olla.

”Lopulta baarin omistajakin havaitsi ohramallasongelmani, ja haki takahuoneesta punaviinipullon.”

Salamavalojen kadottua vähän ennen sulkemisaikaa ravintolan saliin ilmestyi mustiin pukeutunut tyylikäs nainen. Hän esti meitä lähtemästä, ja ohjasi meidät toiseen pöytään. Yhtäkkiä olimme uudessa loossissa ravintolan omistajaksi paljastuneen tyylileidin ja hänen ystäviensä kanssa.

Saimme eteemme pienet sormustimet, joihin kaadettiin olutta. Samalla selvisi, että Kiinassa saa juoda lasista vain skoolatessa. Käytännössähän koko ajan skoolataan, mutta jos tarttuu lasiin touhun ulkopuolella, tekee karmean etikettivirheen. Niin kuin minä tein. Ja pieleen menee myös, jos olutlasia ei tyhjennä. Niin kuin tein, koska en voi sietää olutta. Lopulta omistajakin havaitsi ohramallasongelmani, ja haki takahuoneesta punaviinipullon. Tässä vaiheessa huomautettakoon vielä, että tulkintani mukaan tilanteessa ei todellakaan ole tavoitteena humaltuminen, vaan rento tutustuminen, ja sehän sopi meille.

Tarinassa huomionarvoista on se, ettei meillä tosiaan ollut paikallisen porukan kanssa minkäänlaista yhteistä kieltä, eikä tilannetta pelastanut edes sanakirja, koska netti ei toiminut. Silti vietimme mukavan illan. Kiinalaiset puhuivat kiinaa ja me lopulta suomea, koska ei englannistakaan hyötyä ollut. Vielä, kun näkisi ne kuvat, joita juttutoverit latasivat maan omiin somekanaviin.

Muutaman kiinalaisen hittibiisin ja sormustillisen jälkeen meidät päästettiin lähtemään. Kunniavieraiden, kun ei sovi poistua koska tahansa. Vuoriston kyljessä nukkuva Kangding oli aivan autio, eikä ilmassa kuulunut edes rukousrumpujen kilinää. Seuraavana aamuna kadut täyttyivät mekastuksesta, myyntikojuista ja munkeista niin kuin kaikkina muinakin päivinä. Minä sen sijaan olin muuttunut – ikään kuin olisin alkanut ymmärtää koko ympäröivää kulttuuria paremmin. Sormustilliset tekevät ihmeitä.

Saman kaupungin erikoisesta kahvilasta voi lukea aiemmasta Viikon matkamuistosta.

Oletko muuten koskaan käynyt Kiinassa? Kerro myös yökerhokokemuksistasi ulkomailla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.