HK Maakarit: Samirin Falafel & Zeytuunin säilöntäaineeton hummus

Samirin falafelkasvispyörykät vaikuttavat makkaraimperiumin epätoivoiselta vastaiskulta vegaanibuumiin. Ja pieleenhän se sitten menee. Kovin suurta apua eineskatastrofiin ei heru ravintola Zeytuunin hummukselta.DSC_0218Kylläpä ovat tylsiä ja harmaita kuvat Samirin pyöryköistä. Valitettavasti kuvat eivät ole kovin kaukana totuudesta, sillä adjektiivit sopivat myös pyöryköihin. Tylsyys ei ole Samirin antimien suurin ongelma, vaan koostumus ja rasvaisuus. En usko, että kukaan haluaa ruoan jälkeen tuntea itsensä jättimäiseksi rasvasoluksi. 200 gramman pyörykkäpussissa on yli 500 kaloria, joten ei ihme, jos olo tuntuu tukkoiselta. Koko pakkauksessa rasvaa on 24 grammaa. Kiitoksen Samir tosin ansaitsee siitä, ettei keitokseen ole livahtanut yhtään E-koodia.

Pyöryköitä on vaikea paistaa pannulla, sillä ne murentuvat ja pysyvät löysinä, vaikka niitä paistaisi kuinka korkealla lämmöllä tahansa. Pakkauksessa suositellaan avaamaan pussi ja laittamaan se mikroon. En uskalla edes arvata, millaiseen lopputulokseen mikrosekoilulla pääsee, jos paistamisellakin lopputulos on ankea.
DSC_0213DSC_0222DSC_0220Maakareiden pyöryköiden kaverina nautiskelin Zeytuunin hummusta, jota saa Tampereelta lähikaupoista noin viiden euron hintaan. Zeytuun on erinomainen ravintola, ja voin suositella sen jokaista annosta. Odotukset ravintolan säilöntäaineettomalle markettihummukselle olivat siis kovat.

Turhaan. Zeytuunin hummus on harmittavan mitäänsanomaton. Hummuksessa ei sinänsä ole vikaa, ja se on esimerkiksi parempi vaihtoehto kuin Sevanin ja Ilon kilpailevat tuotteet, joihin on läiskitty E-koodeja. Parasta hummusta Tampereelta saa kuitenkin Alanya Marketista, joka myy tuhtia hummuspönttöä kahdella eurolla. Purkissa on vain kikhernetahnaa ja sitruunaa säilömistarkoituksessa.

Kuten huomata saattaa, en tosiaan ole einesfani, mutta täytyy silti olla rehellinen, että on olemassa myös hyviä eineksiä. Ja sitten on myös niitä järkyttävän huonoja. En tietenkään halua lytätä väkisin maistamiani einestuotteita, mutta kun siihen on aihetta, täytyy se myös ilmaista.

Samir tarvitsee vielä melkoisen paljon lisäoppia Pohjois-Afrikasta. Yleisesti ruokataloille suosittelen keskittymistä siihen, mitä ne parhaiten osaavat.

Oletko maistanut HK Maakarit -tuoteperheen tuotteita?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | Instagramissa

5 thoughts on “HK Maakarit: Samirin Falafel & Zeytuunin säilöntäaineeton hummus

 1. Puhutaan einesruuasta.

  A: Hinta kohdillaan
  B: Maistuu falafelille
  C: 12% rasvaa, about sama kun esim. kanassa.
  D: Yhdessä pussillisessa on 500kcal.

  Ruokahan on siis todella vähärasvainen. Lisäksi sisältää huomattavan määrän proteiinia josta todennäköisesti kylläisyydenkin tunne johtuu.

  Ainut rasvainen elementti tuossa kokemuksessasi on hummus.

  Ei muuta kun balls deep people!

  Tykkää

 2. Hyvä, jos oma kokemuksesi Samirin pyöryköistä oli positiivinen. En ole niitä tämän jälkeen maistanut, sillä – kuten huomata saattaa – ei vakuuttanut. Kovin hyväksi proteiinin lähteeksi näitä pyöryköitä en kuitenkaan kutsuisi. Zeytuunin hummuksessa on muuten 7,7,% rasvaa, mikä johtuu toki tahinista. Paras hummus tehdään tietenkin ihan vain kikherneistä, ei siihen tahinia tarvita.

  Tykkää

 3. Heippa Jurgen! Mielipiteitä on monia, kuten tiedetään. Hyvä, jos ajatukset kohtaavat Penan kanssa. En silti itse pidä Samiri pyöryköitä einespullamaailman kärkikastiin kuuluvina.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.