Café Casa Nova on merellinen salaattitaivas Kauppakadulla

Harmittavasti autioituneelta Kauppakadulta pääsee pujahtamaan ihan yllättäen Välimerelle. Päiväretken etelän pakopaikkaan viimeistelevät itse tehdyt salaatit ja mainio oliivileipä. Täydellisestä harmoniasta ei puutu enää mitään muuta kuin toiveiden kuunteleminen ja erilaisten ruokavalioiden huomioiminen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Casa Novan listalla ei ole valmiiksi juustotonta ja lihatonta salaattia, minkä vuoksi päädyn kahdesta kasvisvaihtoehdosta, eli vuohenjuusto-kvinoasalaatista ja fetaa sisältävästä maalaissalaatista, jälkimmäiseen, joka on sitä paitsi edullisempi ja siten kannattavampi ratkaisu, kun ottaa huomioon, että en halua salaattiini pääraaka-ainejuustoa. Kasviproteiinin puuttumisesta on turha narista tässä kohtaa, mutta voisin veikata, että välimerelliselle tofusalaatille olisi kysyntää.

Tunnelma pienessä kahvilassa on ihanan rauhallinen. Siniset tuolit vievät suoraan Etelä-Eurooppaan ja sinertävät seinät delfiinitauluineen tuovat lähelle sekä meren että Tampereen, sillä tauluihin ikuistetut delfiinit ovat nimenomaan Särkänniemessä majailleita vesivesseleitä.

Olen tullut kahvilaan suorittamaan salaattitestiä, mutta myös metsästämään jo jonkin verran kuuluisuutta haalinutta oliivileipää, joka on leivottu paikan päällä. Salaattiin kuuluu maksutta yksi oliivileipätanko, ja leipä todellakin on kaiken hehkutuksen arvoista. Nappaan tilauksen yhteydessä kotiin mukaan vähän lisää oliivileipää toiselle maistajalle, ja samalla haksahdan myös baklaviin, joita ei ole valmistettu kahvilassa, mutta kuulemma joku natiivi on ne tehnyt. Kuka sitten ikinä onkaan tämä baklavanatiivi, mutta hyviä ovat pienestä kuivuudesta huolimatta.

Kahvila kylpee harmonisessa etelän tunnelmassa, mutta yhtäkkiä taivaalle ilmestyy harmaita pilviä. Enkä nyt tarkoita toukokuista lumikuuroa, joka pieksee ulkona kivikkoista katua. Esitän tilatessani toiveen maalaissalaatista ilman fetajuustoa. Alkaa kummastelu ja taivastelu siitä, että tiedänkö fetan olevan salaatin pääraaka-aine. Tiedän. Tiedän, ja haluan sen ilman fetaa, eikä toiveen luulisi olevan liian suuri, kun salaatit joka tapauksessa valmistetaan tilauksesta, maksan saman verran salaatista kuin kaikki muutkin, enkä vaadi tilalle mitään.

Paha mieli omien valintojeni kyseenalaistamisesta kaikkoaa, kun valtava salaatti saapuu pöytään, vaikka tuonnin yhteydessä toistellaan ankeaan sävyyn täältä tulevan nyt fetasalaatin ilman fetaa. Salaatissa on ainakin revittyä salaattia, punakaalia, oliiveja, viinirypäleitä, avokadoa, porkkanaa, kurkkua, tomaattia, paprikaa, yrttejä, yrttiöljyä, appelsiinia ja paria muuta vaaleaa hedelmää. Täydellinen salaatti 10 eurolla ja vieläpä sen herkullisen oliivileivän ja erillisessä astiassa tarjoiltavan tzatzikin kera.

Olen niin täynnä jo puolivälissä ateriointia, että salaattia jää väistämättä syömättä. En jää selittelemään salaatin herkullisuutta ja vajaasti syötyä ateriaa, ettei fetakeskustelua tarvitse käydä uusiksi. Mietipä, kuinka valtava salaatti olisikaan fetan kanssa! Casa Novasta saa salaatteja myös mukaan, joten annoksesta riittää pariinkin kertaan syömistä kotioloissa.

Café Casa Nova sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 15 Hämeenpuiston päässä.

Oletko jo käynyt Café Casa Novassa? Mitä suosittelit seuraavaksi testauskohteeksi?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.