Riisinuudelisalaatti hunajaisella soijakastikkeella

Aasia hiipii ihan vaivihkaa tavalliseen kotikeittiöön. Pienellä pilkkomisella ja kärsivällisellä mittailulla pääsee niin hyvään lopputulokseen, ettei pitkää ainesosalistaa kannata säikähtää. Nappaa tästä vinkki kesäpiknikille, tai vaikka puistopyörämaratonille.
DSC_0376DSC_0393Riisinuudelit ovat kevyitä, mutta tuovat salaattiin sekä rakennetta että täytettä. Eiväthän ne mitään ravintoarvokuninkaita ole, mutta valtavan hyvä sunnuntaisalaatti tällä ohjeella tulee. Ja itse asiassa resepti sopii ihan jokaiseen päivään. Sunnuntaiden lisäksi suosittelen tätä kuitenkin erityisesti piknikille – helppo pakata ja syödä!

Riisinuudelisalaatti

4 annosta

250 grammaa vermisseliä eli ohutta riisinuudelia | kaksi porkkanaa | puolikas pieni varhaiskaali | 50–100 grammaa ituja | paistettua tofua tai linssejä ja mustapapuja | hunajaista soijakastiketta

Hunajainen soijakastike

Neljän hengen salaattiin

0,5 dl vettä | kukkurallinen teelusikallinen luomuhunajaa | 2 rkl soijakastiketta | 1 rkl seesamiöljyä | 2 rkl riisiviinietikkaa | puristettu lime | pala inkivääriä silputtuna | silputtu valkosipulinkynsi | mieto punainen chili pilkottuna | kourallinen hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa

Keitä vermisselit. Paista tofu tai pavut ja linssit. Suikaloi porkkanat, ja kuullota niitä pannulla sen verran, että suikaleet pehmenevät hieman, mutta säilyvät napakoina. Pilko varhaiskaali suurpiirteisesti silpuksi. Kaada valutetut vermisselit salaattikulhoon. Sekoita pestyt idut, porkkanat ja varhaiskaali sekä kasviproteiinin lähde mukaan.

Mittaa hunajaa lusikkaan ja liuota se kuumaan veteen pienessä astiassa. Kaada liemi suurempaan kulhoon, ja mittaa mukaan soija, seesamiöljy, riisiviinietikka ja puristettu lime. Purista valkosipulinkynsi kastikkeeseen, ja lisää mukaan myös hienoksi silputtu inkivääri ja chili sekä mahdolliset tuoreyrtit. Sekoita hyvin, ja anna tekeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia, jos aikaa kokkailuun on hyvin varattuna.

Kaada vermisseli-vihannessekoituksen päälle hunajainen soijakastike, ja sekoita niin, että kastike leviää tasaisesti. Nauti. Siinä se!

Hunajaveden voi huoletta korvata ruokosokerivedellä, jos reseptin haluaa muuntaa vegaaniseksi. Hunajassa kannattaa suosia suomalaista luomuhunajaa.

Aiotko kokeilla?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | Instagramissa

One thought on “Riisinuudelisalaatti hunajaisella soijakastikkeella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.