Lihansyöjät ihastuivat vegaanipaniniin

*Kaupallinen yhteistyö: Mr. Panini

Melkein vegaani einesvihaaja kiikutti lihansyöjäystäviensä illanviettoon uutuuspanineja, ja myös työpaikalla päästiin herkuttelemaan vegeuutuudella. Ystävät ovat oiva testiryhmä vähän kaikissa elämänvalinnoissa, vaikka aikuinen ystävyys onkin lempeää eikä tuomitse turhaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAYstävyydestä kirjoittaminen jää helposti torsoksi ylistykseksi siitä, kuinka hienoa on, että elämässä on tärkeitä ihmisiä, joille on myös itse tärkeä. Aikuisiällä ystävyyden painavin arvo liittyy kuitenkin siihen, miten se on onnistunut kaatamaan raja-aitoja, jotka vielä lapsena tuntuivat maailmanlopuilta. Aikuinen ystävyys ei tunne ikää, sukupuolta eikä koulutus- tai työtaustaa. Se ei ole sidottu maantieteeseen, eikä yhteen porukkaan, vaan matkan varrella erilaisista ympyröistä mukaan tarttuneisiin tuttavuuksiin, joista on tullut läheisiä ihmisiä.

Aikuinen ystävyys hyväksyy toiset sellaisenaan, kuin he tarjolla ovat. Se ei kyseenalaista tai nipota turhaan elämässä tehdyistä valinnoista. Yksi valinnoista on ruokavalio. Minun valintani on lähes vegaaninen ruokavalio, jota kunnioitetaan, kuten itsellenikin on aivan sama, syövätkö muut lihaa. No, itsehän en toki lihaa maistele, mutta onneksi ystäväni tutustuvat innokkaina uusiin vegetuotteisiin, omasta tahdostaan tietenkin.

Viime viikonloppuna maistatin ystävilläni Mr. Paninin uutta härkäpapu-vegepaninia, joka on toistaiseksi ollut harvoin esiintyvä uutuus kaupoissa, todennäköisesti suuren suosionsa takia. Miksi vegaaniset uutuuspaninit sitten viedään käsistä? Näin niille kävi myös ihanan keväisessä ystäväillassa, jonka viimeisteli pirskahteleva kuohuva ja kauniiksi loihdittu herkkupöytä.

Täysin vegaaninen härkäpapupanini on muiden paninien tapaan tehty Ulvilassa Mr. Paninin leipäkeittiössä, jossa täytteet lisätään lähileipomosta tulleisiin leipiin. Erityisen kiitoksen paninissa ansaitseekin leipä, sillä se ei sisällä mitään keinotekoista, ja ainesosaluettelosta päätellen sitä voisi tehdä vaikka tältä istumalta kotona. Kertoo aika paljon eineksestä, jos sitä voi tehdä kotona itse.

Täyte onkin sitten tosin toinen juttu. Ei liene salaisuus, että olen einesvihaaja. Runtua viljavat pötköt saavatkin E-koodeista, mutta toisaalta ymmärrän myös, ettei yhtäkään paninia voitaisi myydä kaupassa tai kahvilassa, jos ne eivät säilyisi, eikä tähän taida olla vaihtoehtoista ratkaisua. Panineja ei myöskään ole tarkoitettu jokapäiväiseen ruokavalioon, joten E-koodien ja kalorien kanssa voi höllätä pipoa silloin, kun haluaa herkutella.

Härkäpaputäytteessä erityisen miellyttävää on se, että siinä tosiaan on jopa yli viidesosa härkäpapua. Kun miettii montaa muuta vegepihviä, etenkin osana jotakin eineskokonaisuutta, prosentit jäävät alhaisiksi. Tosin voisihan se olla ihan kokonaankin härkäpapua, aina parempi niin! Panini täyttää, ja korvaa selkeästi täyden aterian, eli paninilinjalle lähtiessä ei ainakaan härkäpapuveijarin kanssa joudu kierteeseen, jossa pitää syödä useampi ruoka tullakseen kylläiseksi. Härkäpapupihvin lisäksi panini on täytetty chilisalsakastikkeella, joka on eittämättä rasvainen, mutta vahvanmakuinen, ja siksi niin maistuva. Rasvaisuus aiheuttaa myös sen, että pohdin väistämättä, onko sittenkin ihan sama, millä panini on täytetty. Kyse on lähinnä omasta valinnasta ja omastatunnosta.

Ystävämaisteluryhmäni koostui lihansyöjistä ja yhdestä kasvissyöjästä, joka on syvästi hullaantunut härkäpapupaniniin, vaikka sitä onkin hankala toistaiseksi löytää kaupasta. Koemaistoerän työkaverini olivat sitä mieltä, että härkäpapupanini täyttää lihapaninia paremmin, mutta toisaalta myös voimakas maku peittää alleen sen, mitä panini sisältää. Herkutteluillassa lihansyöjät innostuivat valtavasti vegaanipanineista, ja jopa tomaatinvihaaja naposteli panineja mielellään. Pilkoin paninit käteviksi snackseiksi, eikä illan päätteeksi tarvinnut kuin heittää tyhjä lautanen kierrätykseen. Maistui! Paninit toimivat parhaiten illanvietoissa, ja toimisivat myös retkieväinä, mutta uuni- tai parilapaahto asettavat tiettyjä ennakkovalmisteluvarauksia pötköjen hotkimiseen kodin ulkopuolella.

Vegaaninen tie on eineksistä huolimatta askel kohti ympäristöystävällisempää maailmaa. Mr. Panini on ansainnut myös Avainlippu-merkin suomalaisesta tuotannostaan. Sitä paitsi uutuuksien maistelu virkistää, kunhan päivittäinen ruokavalio on muuten kunnossa – ja ystävät lähellä!

Joko olet maistanut Mr. Paninin uuttuutta? Mitä pidit?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.