Vegaaninen makaronilaatikko sopii kesätyöläisen evääksi

Ensimmäistä palkkapäivää odotellessa kannattaa keskittyä nauttimaan töiltä jäävästä vapaa-ajasta. Koko viikon ruoat valmistuvat yhdessä vuoassa, jos makuaisti sietää samaa settiä päivästä toiseen. Tämä loota on ihan oikeasti edullinen, terveellinen ja helppo. Ja tietenkin vegaaninen!
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vegaaninen makaronilaatikko

10 annosta

700g tummia luomumakaroneja | 1l kaurajuomaa | 2,5 dl kaurakermaa tai saman verran lisää kaurajuomaa | 0,5l paseerattua tomaattia | 300g parsakaalia | 400g nyhtökauraa tai linssejä tai kumpaakin 200g | 2 sipulia silputtuna | hienonnettua persiljaa tai korianteria kourallinen | suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan | korppujauhoja halutessasi

1. Öljyä uunivuoka kevyesti.
2. Kaada raa’at makaronit vuokaan ja sekoita joukkoon kevyesti höyrytetyt parsakaalit ja raaka nyhtökaura ja huuhdellut linssit sekä hienonnetut tuoreyrtit.
3. Kaada paseerattu tomaatti päälle, ja lisää mukaan kaurakerma ja kaurajuoma. Sekoita tasaiseksi. Jos nestettä ei näytä olevan tarpeeksi, eli niin, että koko laatikko peittyisi siihen lähes kokonaan, lisää vettä tai kaurajuomaa.
4. Ripottele päälle korppujauhot. Korppujauhot eivät kuitenkaan ole välttämättömiä. Päälle sopii varmasti myös vegaaninen juusto, jos sellaisesta pitää.
5. Paista uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia tai siihen asti, että kaikki neste on imeytynyt, ja laatikko näyttää kiinteältä.

Makaronilaatikon voi oikein hyvin tehdä ilman kananmunaa. Kun makaronit laittaa raakana vuokaan ja antaa niiden kypsyä nesteessä, ne liimaantuvat kiinni toisiinsa. Laatikko myös säilyy kauemmin, kun siinä ei ole munaa tai maitotuotteita. Jos säilyvyyttä haluaa pitkittää entisestään, kannattaa ainakin kaurakerma jättää pois. Kaurajuomankin voi tarvittaessa korvata kasvisliemellä tai itse maustetulla vedellä, johon makua tuovat kurkuma ja yrttimausteet.

Vegelaatikko on parhaimmillaan töissä eväänä, sillä se valmistuu nopeasti ja kestää päiviä. Tosin viimeisinä käyttöpäivinä, usean evästelypäivän jälkeen alkaa laatikko tulla korvista ulos, ja lähihuoltoaseman valmissontakin alkaa vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta.

Valmiin annoksen päälle sopii erinomaisesti muuten herneenverso ja laadukas luomuketsuppi.

Ps. Makaronilaatikkovuoka näyttää aina ihan kauhealta, joten antaa sen näkyä tämän kerran myös kuvissa. Harvoin työeväät ovat ruokakuvista tuttuja asetelmia.

Mitä ruokaa suosittelet monen päivän evääksi töihin?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.