Kermainen vegaanipasta ilman kermaa tai korvikkeita

Pasta ilman maitotuotteita onnistuu käyttämällä täysin kasviperäistä ainesosaa. Ei ehkä ihan italialaista, mutta hyvää, halpaa ja täyttävää.
DSC_0004.JPG

Tomaattinen maapähkinävoi-nyhtökaurapasta

2 annosta

laadukasta italialaista pastaa itselle sopiva määrä | n. 200g tomaattimurskaa (esim. Muttia) | 1,5 rkl maapähkinävoita | 2 tl soijakastiketta | silputtua korianteria, ruohosipulia tai muuta yrttiä halutessasi | 200g nyhtökauraa

1. Kiehauta vesi, ja lisää mukaan pasta. Maistele, kunnes pasta on kypsää.
2. Sekoita yhteen tomaattimurska, maapähkinävoi, soijakastike ja mahdolliset yrtit.
3. Paista nyhtökauramuru kevyesti, ja lisää mukaan tomaatti-maapähkinäkastike.
4. Kaada pasta kulhoon, ja kaada päälle kastike. Parhainta, muttei esteettisintä ruoka on silloin, kun kastikkeen ja pastan sotkee oikein kunnolla yhteen.

En ole Nutella-fani, enkä erityisen ihastunut minkäänlaisiin levitteisiin. Katsellessani Cheap Lazy Veganin Youtube-videoita ajauduin kuitenkin pahaan maapähkinävoihimoon. Itse asiassa en varsinaisesti edes kuolannut kyseistä tuotetta, vaan kaikkea sitä, mitä maapähkinävoita hyödyntämällä voi tehdä. Järkyttävän rasvaista maapähkinävoi tietenkin on, mutta sillä saa yllättävän hyvän uuden ulottuvuuden tavalliseen arkiruokaan pienellä määrällä, eli koko kaloripommipurkkia ei ruokaan tarvitse kaataa. Eikä muuten edes kannata. Suosittelen hankkimaan maapähkinälevitteen luomuna, tai ainakin versiona, jossa ei ole mitään lisättyä, kuten sokeria tai muuta lisäliejua.

Maapähkinällä höystetty pasta on kaltaiselleni juustovihaajalle täysosuma. Pähkinäinen voi antaa kermaisen maun ruokaan, ja pastaan makuyhdistelmä sopii. Muutoin en pahemmin inspiroidu kermaisista makuelämyksistä tai juustopommeista. Pidän myös vegaanijuustoja hieman kyseenalaisina tuotteina, koska olen edelleen sitä mieltä, että jos päättää elää ilman maitotuotteita, ei niitä tarvitse korvata teollisella lietteellä. Ainakaan ihan koko ajan. Jos maapähkinävoipasta ei tunnu tarpeeksi italialaiselta, juustoista keinomakua voi koittaa pyydystää lautaselle oluthiivahiutaleilla, joita yleisesti käytetään tuomaan juustoista makua vegaaniruokiin.

Mutti-murska ja maapähkivoi eivät sekoitu ihan parilla vispauksella sulavasti yhteen, joten laiskimman kannattaa turvautua sauvasekottimeen, mutta kyllä haarukallakin hyvän lopputuloksen saa aikaan. Lisävinkkinä annettakoon vielä se, että Mutti-purkkeja saa myös tavallisen 400 gramman purkin lisäksi 210 gramman purkeissa. Ne ovat käteviä, koska yksi pieni purkki riittää hyvin kahteen annokseen, eikä isoa purkkia tarvitse jättää mätänemään jääkaappiin.

Ja pasta kannattaa muuten hakea Laukontorin Culinaria Keittiöelämää -kaupasta. Kallista, mutta hyvää!

Pitääkö ruoassa aina olla maitotuotteita?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.