Älä tee listoja, jotka eivät toteudu – ainakaan kesällä

Olisihan se pitänyt tietää jo alusta asti, ettei lomalle kannata tehdä mitään listaa, koska sitä ei vain ikinä saa suoritettua loppuun, mikä taas saa suorittajaluonteen pettymään.
DSC_0070DSC_0076DSC_0077DSC_0079Nyt ryhdistäydyt, sanoin itselleni ja jatkoin sinisenä kiiltelevän järven tuijottamista. Uutiset olivat varoittaneet myrskystä, eli sisävesillä se tarkoitti laiturin poikkeuksellisen raivokasta keinumista jo aamusta. Historian rumin sienikuvin koristeltu kahvimuki oli vähällä luiskahtaa kädestä järveen. Kuolevatko kalat lasinsiruihin? Eihän kesälistan toteutumatta jääminen voi tarkoittaa huonoa lomaa, ajattelin. Ja päätin, että seuraavina lomaviikkoina käskymuotoon puserretut tehtävät saavat jäädä, vaikka vaarana onkin se, että luvassa on täysiveristä löhöilyä ilman mitään suunnitelmia. Sekin kuulostaa sitä paitsi hyvältä.

Kotiin mökkilomalta palaavia odottamaan jääneen Lenovon työpöydällä roikkuvassa kesälomasuunnitelmalistassa todetaan seuraavaa:

Testaa Aitoleivän aamupala
En testannut. Koska en ehtinyt. Enkä tiedä, koska ehdin töiden vuoksi. Ehkä uudehkon viikonloppubrunssin voisi testata tulevana viikonloppuna? Vaikka puolet antimista jääkin noutopöytään ruokavalioni takia. Keskustorin Aitoleivän tunnelma vain on niin ihana, ettei brunssin sisällöllä ole edes väliä.

Liiku Pyynikillä
En liikkunut. Ainakaan tavoitteellisesti. Punnersin kyllä pyörineni Pispalaan Pyynikinharjulta, ja jos tarkkoja ollaan, onhan Pyynikkiä myös tori ja sen ympäristö, jossa liikun päivittäin. Melkein suoritettu siis!

Käy uimassa
Ajattelin varmasti hallia kirjoittaessani tätä listaan. En ole uinut, mutta vielä ehtii. Ainakin tuulenpesäksi muuttuneet hiukset on pestävä tänään, enkä siedä kuupan ja liian kylmän tai kuuman veden kanssa läträämistä, joten järvi kutsuu.

Testaa Laukontorin Guru
Buu! En testannut. Ehkä ensi viikolla töiden jälkeen? Kuka tulisi mukaan?

Ruokaile Manoushessa
Kyllä ruokailin! Manoushesta voi lukea myöhemmin heinäkuussa oman tekstin. Supertunnelmallinen mini-Libanon lomailee heinäkuun, mutta elokuussa kannattaa suunnata välittömästi Ratinaan.

Ideoi romaania
Päässä on risteillyt vaihtelevalla menestyksellä ajatuksia, mutta ne eivät ole vielä muuttuneet käsikirjoitukseksi. Vielä.

Varaa kasvohoito
Varasin ja kävin! Hoidon jälkeen nenä oli aivan täynnä punaisia pilkkuja, mutta lähdin katseista välittämättä täysin holtittomalle shoppailukierrokselle.

Käy Deli 1909 & Wine Barissa
En käynyt. Pikkuruinen viiniparatiisi lienee ajankohtainen syksyllä, kun illat hämärtävät ja väsynyt kulkija vaeltaa töistä kotiin. Kauppakadulla sijaitsevan baarin nimi on kyllä melkoinen sanahirviö.

Hoida TKL:n opiskelija-alennusasia kuntoon
En hoitanut. Virhe! Miten työssä käyvä ehtii tämänkin asian hoitaa, kun konttorissa on pakko käydä? Pitääkö taas valtuuttaa äiti asialle niin, että tulee vähintäänkin vajaavaltainen olo?

Käy Milavidassa
Museo Milavida ja Näsilinnan ympäristö ovat aivan ihania! Niistäkin kirjoitan myöhemmin paremmin. Suosittelen Milavidan ihanaa tunnelmaa kesäpäiviin.

Pyöräile Café Pispalaan
Pyöräilin ja nautin lasin kuohuvaa! Oli liian makeaa, mutta sopi hetkeen. Aurinko kurkisti talojen takaa Café Pispalan piskuiselle terassille. Viereisissä pöydissä syötiin salaattia ja leivoksia. Illan hämärtyessä viilettelin takaisin Amuriin.

Osta värikasetti tulostimeen
Enpä saanut aikaiseksi, mutta sunnuntai-iltana saatan vielä innostua. Tuskastuttaa jo valmiiksi yhteensopivuuksien tarkastelu ja vielä enemmän kasetin asentaminen, jonka kyllä vieritän jonkun muun kontolle.

Varaa näöntarkastusaika
En varannut. Enkä varaa vielä hetkeen. Pitäisi tutkia ja vertailla. En voi sokkona lähteä hankkimaan laseja, koska en edes tiedä, kuinka paljon näössäni on vikaa. Kaukonäkö on heikentynyt ihan vähän, mutta vialla voi olla tietämättäni muutakin, mikä voi nostaa lasien hinnat pilviin. Ja kyllähän se vähän korpeaa maksaa laseista yli 500 euroa! Se on saman verran kuin suora menopaluu Kiinaan. Saman verran kuin kuukauden eläminen Vietnamissa luksushuvein. Se on kuukauden vuokraosuus. Palasta lasia!

Loputkin pilvet olivat kuroutuneet pois sinisen taivaan tieltä. Aamupäivän aurinko yritti epätoivoisesti lämmittää, mutta päättäväinen tuuli sai paljaat reidet kananlihalle ja laiturin heilumaan entistä voimakkaammin. Kuolevatko kalat siruihin, jos muki nyt lipeää kädestä järveen?

Miksi lomalla pitäisi aina puuhata paljon? Onko hyvä loma aktiivinen? Eikö ihmisen pitäisi joskus ihan vain olla?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

5 thoughts on “Älä tee listoja, jotka eivät toteudu – ainakaan kesällä

  1. Mää voisin ehkä lähteäkin kanssasi Guruilemaan, jos aikataulut on sopivat.

    P.S. Ei silmälaseista yli 500 euroo tarvii maksaa, mulla edes merkkilasit ei oo maksanu niin paljon. Ja näöntarkastuksia saa ilmatteeks, ei se sido sua maksaan vuokrasumman verran silmälaseista. 😀 Mene hyvä ihminen hoitaan asia kuntoon, äläkä kärsi.

    Tykkää

  2. Mut mun äitin silmälasit maksaa 600 euroa aina 😀 Sillä on niissä kyl kaikki mahdolliset säädöt varmaan. Eikä hinta siis johdu kalleista pokista.

    Toivotaan, että ehditään guruileen! 🙂 Se on auki vähän miten huvittaa, ja toivottavasti yli iltapäivän, että ehtis töiden jälkeen.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.