Chef Lundén: Falafelburger – vegaanipurilaisjahti jatkuu

Eineshampurilaiset taitavat olla melko pahasti kiinni 1990-luvussa. Ainakin itselläni ne vievät heti aikamatkalle lapsuuteen, jossa ei muuten vegaanipurilaisia maisteltu. Koska eläinkunnan tuotteista vapautettuja burgereita on alkanut saapumaan kauppoihin nyt, täytyyhän ne testata. Mutta milloin näitä pitäisi syödä?
DSC_0154DSC_0151
Vaikka tapanani onkin nurista valmisruoista, ihan syystä tosin, ihmettelen, kuka enää nykyään haluaa ostaa valmisburgereita, koska kuitenkin on olemassa laadukkaampaa valmisruokaa, joka on monesti myös edullisempaa. Ravintoloiden purilaisetkaan eivät kovin paljon kukkaroa rokota.

Kun aloitin vegaanihampurilaisjahdin, nurisin Chef Lundénin burgerista, jossa luulin olevan sieniä. Tokihan asia piti vielä pikaisen lounastauon jälkeen tarkistaa uusintakierroksella, ja pitkän metsästämisen jälkeen löysin lopulta Kuninkaankulmasta Lundénin burgernäytteen hintaan 3,35 euroa.

Totta, purilaisessa ei ole sieniä, mutta olen edelleen sitä mieltä, että ensimmäisessä maistamassani hampurilaisessa niitä oli. Ehkäpä ne olivat päätyneet sinne vahingossa tai sitten munakoiso oli käsitelty kerrassaan omituisenmakuiseksi. Onkohan tämä mahdollista tuotantolinjalla?

Chefin burgerin sämpylässä on mukavasti yritystä, mikä välittyy kuvistakin hyvin. Ainesosaluettelo, jota kuva tukee hyvin, kuulostaa E-koodi-ilottelua lukuun ottamatta mainiolta. On hummusta, aitoa salaattia, salsaa ja falafelpihvikin. Viimeinen on purilaisen heikko kohta. Suuri sellainen. Falafel on jauhoista ja muuhun kokonaisuuteen nähden niin höttöistä ja mautonta, että ihmettelen, mitä se edes tekee burgerissa. Kutsuisin tätä huipuksi einesburgeriksi, jos pihvin tilalla olisi esimerkiksi papusekoitusta, koska Lundén selkeästi hallitsee monipuoliset lisukkeet. Onhan heillä myynnissä myös tabboulehia omassa purnukassaan ja maukkaat korealaisvegaaniwrapit.

Jos jostain syystä söisin eineshampparin, valitsisin Lundénin, mutta ongelma lienee se, etten tiedä, koska kyseistä apetta pitäisi syödä tai joutuisi syömään. Milloin sinä söisit einespurilaisen?

Oletko tutustunut Lundéniin? Oletko kenties maistanut tätä tuotetta?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

One thought on “Chef Lundén: Falafelburger – vegaanipurilaisjahti jatkuu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.