Pakkelisaarna

Mitä jos puuteria ja peitevoidetta sutisi menemään sen kummempia miettimättä? Niin, että jättäisi huomioitta normit, jätteet ja jaarittelut. Mahdotonta.
DSC_0002DSC_0004Kaikki alkoi siitä, kun poikkesin työmatkalla lähikaupan pakettiautomaatilla. Kipitin innoissani Bettebox käsissäni kotiin. Ei ollut ensimmäinen kerta eikä viimeinen. Kotona mietin jälleen kerran, mihin ihmeeseen tuuppaan nämä kaikki purkit ja miten edes saan ne käytettyä, ennen kuin kosmetiikan ikuiselta tuntuva säilyvyysaika umpeutuu. Tarvitsenko edes puteliarsenaalia?

Kuten mikä tahansa yllätysboksi keskellä viikkoa, Bettebox on ihana piristys arjen keskellä. Rituaaliini kuuluu keskustella ystävän kanssa postin toimitusajasta, laatikon sisällöstä ja muiden arvosteluista. Se on ihanaa! Samalla kuitenkin tunnen huonoa omatuntoa siitä, että ensinnäkin kulutan holtittomasti tuotteisiin, joita en sinänsä tarvitse, ja toiseksi on kyseenalaista, että pikkuruinen kauneusloota saa kohtuuttomasti huomiota minulta. Eiväthän meikkaaminen, kosmetiikka ja muut kauneustuotteet ole kuitenkaan välttämättömyyksiä. Otin itsestäni kuvan aamulla, kun olin nukahtanut meikit kasvoilla. Eihän se tosiaan kaunis tai hygieeninen näky ole, mutta kuva herätti ajattelemaan sitä, mihin tarvitsen meikkiä. Kasvoissa on toki niin sanottuja virheitä, mutta ei mitään, mitä haluaisin salata. Ja silti kylpyhuoneen hyllykön ruuvit anelevat apua purnukkamäärän alla.

Onneksi koko elämää ei tarvitse ajatella välttämättömyyksien kannalta. Olisi ahdasmielistä ajatella, että tummien silmänalusten – jotka ovat muuten ilmestyneet ihan lähiaikoina – peittäminen ja ripsivärin sutiminen olisivat joltain muulta elämän osa-alueelta pois, vähentäisivät älykkyyttä tai lisäisivät turhamaisuutta. Työt sujuvat paljon virkeämmin, kun olo on raikas. Minulle se tarkoittaa vähintään ripsiväriä kiireaamuina, joskus koko meikkiboksin sisällön kippaamista naamaan.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että meikkaamiseen kiinnitetään aivan liikaa huomiota. On surullista, että täytyy ajatella, voiko kauppaan mennä ilman meikkiä, mikä on sopiva määrä meikkiä naiselle tai miehelle ja  koska voi alkaa meikata. Sehän on vain maalia kasvoilla, eikä muuta mitään suuntaan tai toiseen. Itsevarmuuden ei pitäisi olla suihkeella kiinnitettyä kivipuuteria kasvoilla, eikä ammattitaitoa ja yhteiskuntakelpoisuutta kannattaisi verrata meikkikerrosten määrään.

En varmastikaan ole häävi meikkaaja, mutta olen onnistunut löytämään itselleni sopivat tuotteet ja sutimistavat. Pidän niistä. Suuri oivallus aikoinaan oli se, että tajusin meikkaamisen olevan hyvin lähellä taidetta. Kysehän on valoista ja varjoista, väreistä ja pinnoista. Ilmaisutavasta.

Meikkaaminen itseilmaisun keinona ja ihan vain arjen piristäjänä on pätevä syy tilata seuraavakin kosmetiikkaboksi, vaikka siitä tuleekin kammottava määrä jätettä. Mutta sehän onkin sitten jo kierrätyskeskusten ja niitä koskevien lakien ongelma. Kulutuskritiikin ruotimiseen en uskalla tässä vaiheessa edes lähteä.

Otetaanko meikkaaminen liian vakavasti? Mitä se merkitsee sinulle?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

2 thoughts on “Pakkelisaarna

  1. Ite meikkaan nykyään ihan mitättömästi. Kiva olla kans sellasissa työpaikoissa missä ulkonäöllä ei oo mitään väliä. Eli likaantuu työtä tehdessä lähes väistämättä. 😀 välillä on tietty kiva meikata ja ihmetellä kuka peilistä kattoo. XD

    Liked by 1 henkilö

  2. Munkin meikkaaminen on selvästi vähentynyt, mutta jotenkin töihin on pakko laittaa edes ripsaria, jotta oma olo on raikkaampi. Kieltämättä sillon, kun laittaa kunnon töherrykset, niin onhan siinä iso ero arkiminään 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.