Munamaanantai vegaanisesti

Maanantai on uuden alku ja aivan turhaan parjattu hirvitys. Kuuluipa viikon ensimmäisen päivän odottajiin tai välttelijöihin, kaikesta selviää hyvällä aamupalalla. Ei kovin yllättävä huomio, mutta totta.
DSC_0010En ymmärrä, miten olen selviytynyt arjesta useita vuosia, jolloin tapanani oli syödä ensimmäinen ateria vasta yliopistolla tai työpaikan lounastauolla. Nykyään olen kiukkunen jo ennen kahdeksaa ilman aamupalaa. Olenkin etsinyt jo pitkään aamuruokaa, joka toimisi kiireisinä päivinä ja joka ei olisi pelkkää leipää. Se ei myöskään saisi olla puuro- tai jogurttivariaatio.

Tällä kertaa varustaudun maanantaihin testimunakokkelilla, jossa tosin ei ole munaa. Lähtökohtaisesti olen edelleen sitä mieltä, ettei eläinkunnan tuotteista tarvitse tehdä vegeversioita, mutta tässäpä ei onneksi ole jäljitelty itse kananmunaa, vaan muru tehdään tofusta. Yhdysvaltalaisissa vegaanivideoissa olen muuten jo törmännyt vegaaniseen kananmunaan, joka todella näyttää kananmunalta sisältäen täydellisen valkuaisen ja keltuaisen. Huh!

Tofukokkeli

100g tofua per syöjä | punasipulia | tuoreyrttejä | kurkumaa | juustokuminaa pippurisekoitusta | suolaa | juustoisesta mausta pitäville ravintohiivahiutaleita kananmunan maun ystäville mustaa suolaa

Murskaa tofu kulhossa haarukalla murusiksi, mutta jätä mukaan myös isoja paloja. Paista tofua todella kuumalla pannulla öljyssä. Lisää kuivamausteet. Mausteet voi tietenkin valita oman mielensä mukaan, mutta sanoisin, että ehdottomia listasta ovat suola ja keltaisen värin antava kurkuma sekä pippuri. Ravintohiivahiutaleet tuovat makuun juustoisen suolaisen lisän, mutta loppujen lopuksi vivahde on melko pieni, tai sitten en vain laita niitä tarpeeksi ruokiin. Jos pitää kananmunan mausta, suosittelen Havaijilta kotoisin olevaa mustaa suolaa, joka saa värinsä rikistä. Maku on todella munamainen, jopa niin, että hieman kauhistuttaa. Mustaa suolaa saa erikoisliikkeistä ja ekokaupoista.

Kokoa tofu leivän päälle tai jatka seosta alla olevan ohjeen mukaan.

Pitkien aamujen brunssitofukokkeliateria

150g tofua per syöjä | punasipulia | tuoreyrttejä | kurkumaa | juustokuminaa pippurisekoitusta | suolaa | juustoisesta mausta pitäville ravintohiivahiutaleita kananmunan maun ystäville mustaa suolaa | tuoretta pinaattia | lohkottuja kirsikkatomaatteja | paprikaa

Jos aikaa on enemmän, kannattaa tehdä täyttävämpi ateria tofukokkelista. Murskaa tofu haarukalla, ja paista kovalla lämmöllä. Mausta. Pilko mukaan haluamasi kasvikset. Ohjeessa näkyvät omat suosikkini. Kiireessähän voi turvautua myös herne-maissi-paprikasekoitukseen. Tuoreena kuitenkin aina parempi!

Miltä kuulostaa? Käynnistyisikö maanantai tai viikonloppu paremmin tofulla kuin munilla?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

One thought on “Munamaanantai vegaanisesti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.