Ruokaa kaukaa ihan lähellä: Kurkkaa nämä erikoisliikkeet Tampereella!

Lähituotettua ruokaa kannattaa suosia, mutta makumatka paikallisten yrittäjien herkkukeitaisiin keskustassa ei ole pahitteeksi. Tiesitkö, että tie Etelä-Eurooppaan, Lähi-itään ja Aasiaan on yllättävän lyhyt?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Culinaria Keittiöelämää, Aleksis Kiven katu 13

Laukontorin läheisyydessä sijaitseva Culinaria Keittiöelämää on italialaiseen ja espanjalaiseen ruokaan hurahtaneen harrastajan toiveden täyttymys. Pikkuruinen liike kätkee sisäänsä uskomattoman määrän spagettia, jauhoja, pestoja, öljyjä, tahnoja ja asiaan kuuluvia keittiötarvikkeita eteläeurooppalaisilta yrittäjiltä.

Joka kerta, kun olen vieraillut putiikissa, siellä on raikunut asiantunteva opastus. Etenkin pinnalla olevaan, kotona pizzakivellä tehtävään, niin sanotusti aitoon italialaiseen pizzaan ja sen valmistusaineksiin saa hyvin kattavat ohjeet, vinkit ja ainekset. Culinariasta saa nimittäin myös 00-jauhoja ja San Marzano -tomaatteja, jotka kuuluvat nyt jokaisen pizzatrenditietoisen kaappivarustukseen.

Culinariasta näkee, että sitä pidetään intohimolla. Tunnelma kannattaa kokea ihan itse, joten suosittelen sukeltamaan Culinariaan jo ennen viikonloppua. Kannattaa tutustua myös Culinaria Keittiöelämää -Facebook-sivuihin, jotka tarjoavat kattavasti tietoa myymälästä, uutuuksista ja jopa tarinoita tuotteiden pientuottajista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
East Asia Mart, Tullintorin alakerta

Tullintorin alakerrassa majaileva East Asia Mart tarjoaa Tampereella kattavimman valikoiman itä- ja kaakkoisaasialaisia ruokatarvikkeita. Myymälän yhteydessä on myös pieni ruokatiski ja ruokailulle varattu alue. Vaikuttaa oikein toimivalta idealta, vaikken ole itse vielä ehtinyt paikan päällä syötyä ruokaa testaamaan.

East Asia Martin hintataso on todella edullinen verrattuna suomalaisiin marketteihin. Esimerkiksi 400 grammaa tofua saa 1,5 eurolla. Lähikaupassa 200 gramman tofu maksaa yleensä 2 euroa. Viikottainen tuorekuorma sisältää tofun lisäksi tempeä ja vihanneksia kaukaa, kuten pinaattikiinankaalia eli pak choita. Suosittelen hankkimaan täältä myös soijan, seesamiöljyn, riisiviinietikan, nuudelit ja chilitahnat. Vietnamilaisista rullista ja itse tehdystä sushista innostuneen kannattaa hankkia tarvikkeet East Asia Martista. Ratkaisusta nauttivat makuhermot ja lompakko.

Ja täältä saa niitä onnenkeksejä, joita teinit käyvät hamstraamassa erikoisten aasialaisjuomien lisäksi. Liikkeestä voi ostaa myös kiinalaisia astioita ja syömäpuikkoja. East Asia Mart on aktiivinen Facebookissa, jossa he jakavat tuotetiedon lisäksi ruokaohjeita ja ajankohtaisia reseptivideoita. Juuri nyt myymälä juhlii 9-vuotissyntymäpäiviään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alanya Market, Puutarhakatu 14

Uskallan väittää, että Alanya Market on Tampereen monipuolisin Lähi-itä-teemainen ruokakauppa.  Toki vastaavia liikkeitä on tullut melkoinen määrä lyhyessä ajassa Tampereelle, mutta minulle ei ole Alanyan voittanutta.

Tuoreyrttien ja vihannesten hinnat ovat todella edulliset. Talouteemme kuskataan myös paljon naan-leipää Puutarhakadun ruokaparatiisista. Muita paljon ostettuja tuotteita ovat libanonilaiset oliiviöljyt ja favapavut, joita löytyy Alanya Marketista aivan valtava määrä erilaisilla resepteillä tehtynä. En tosin ole vielä erottanut säilykepavuista, mitä eroa on saudiarabialaisella ja syyrialaisella reseptillä.

Alanyassa on myös tuoretiski, josta voi valita sopivan määrän oliiveja, halal-lihaa ja baklavaa. Myymälä ei keskity pelkkään ruokaan, sillä siellä on kattava valikoima päivittäistavaroita, kuten shampoita ja saippuoita. Ne ostan kuitenkin toistaiseksi muualta.

Palvelu on ystävällistä ja onnistuu suomeksi.

Ovatko nämä liikkeet jo tuttuja sinulle? Muita ruokaputiikkivinkkejä Tampereella?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

One thought on “Ruokaa kaukaa ihan lähellä: Kurkkaa nämä erikoisliikkeet Tampereella!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.