Viikon parhaat hetket

Elämä näyttää melko uomiinsa kangistuneelta, jos yksittäisen viikon parhaat hetket ovatkin niitä, jotka toistuvat yli 50 kertaa vuodessa. Ehkä kaikki on silti niin kuin pitää.
OLYMPUS DIGITAL CAMERASunnuntaitsekkaus
Haluan pitää asiat järjestyksessä ja olla hyvin selvillä siitä, miten tuleva viikko kulkee. Siksi oikeastaan uusi viikko alkaakin sunnuntai-iltana, jolloin avaan kalenterin, töherrän sen täyteen merkintöjä, kurkistelen verkkopankkiin, tulostan tärkeät tiedostot paperille ja lähetän mummille kirjeen, jos häneltä on ehtinyt tulla vastine. Varmistan työt ja asennan kolme herätyskelloa soimaan aamuksi. Lopuksi täytän vielä blogin viikkokalenterin mahdolliset aukot.

Hyvää juomaa ja huonoa musiikkia
On käynyt varmasti selväksi, että työhuone on minulle rakas paikka. Kynnyksen yli ei ole kovin monella asiaa. Yleensä yleistarkistuskierroksen jälkeen ajaudun Spotifyhin, avaan viikon suositukset ja eksyn kuuntelemaan jotakin kauan sitten kuopattua iskelmähittiä. Juon vichyä tai kolaa, jonka sallin itselleni harvoin. Viime aikojen suosikki on ollut Saija Varjuksen Kauriinmetsästäjä. Aivan ajanhermolla.

Päiväunet yhdessä
Olen todennäköisesti aika surkea unikaveri. Rauhoittuminen työpäivän jälkeen on vaikeaa ja välillä kuvitteellinen astma iskee päälle, eikä henki kulje päivälevolla. Melkoisen väsynyt täytyy olla, että taju lähtee keskellä päivää. Silti päiväunet yhdessä köllittynä ovat ihanat ja hyvä hetki keskustella ihan rauhassa. Ei mitään ruokasuunnitelmia, kvanttifysiikkaa, filosofiaa tai juoksevia asioita.

Ilta-ajelulla tyhjässä kaupungissa
Ihmisillä on aivan liikaa autoja. Sen kuulee tieltä kantautuvasta mölystä, huomaa nenään kertyvästä katupölystä ja siitä, että ilmakehä hermostuu pian kokonaan kaasuista. En voi kuitenkaan kieltää, etteikö keskellä viikkoa arki-iltana olisi rentouttavaa huristella pitkin tyhjiä katuja. Ei tietenkään ihan turhaan; viimeksi palautin lainassa olleen auton vanhemmilleni. Ilta oli kaunis ja tiet ruuhkattomat. Kunhan muisti väistellä ratikkatyömaata.

Uusia ruokalöytöjä lähikaupasta
Kun ruokavalio on melko kapea, ainakin, jos sitä vertaa sekasyöjän tuotevaihtoehtoihin kaupassa, lähimarketista on usein hankalaa löytää mitään uutta. Eihän suosikkikasviksianikaan ole välttämättä tarjolla. Viimeksi iloitsin siitä, että Urtekramin tuotehylly on vihdoin pystytetty viereiseen kauppaan. Tapenade maistuu hyvältä kurkun kanssa, ja italialainen mauste on ollut jo kovassa käytössä.

Shoppailuonni
Epäonnistuneen ekoihmisen omatuntoa kolkuttelee moni asia, mutta joskus aivan täysi holtittomuus kaupoilla kannattaa. Täydellinen ostosreissu koostuu siitä, että löytää etsimänsä ja tarvitsemansa tuotteet sekä niiden lisäksi jotain vähän tarpeetonta, mutta niin ihanaa. Neuleen, käsirasvan tai tusinapokkarin.

Pyöräilyä Ratinassa Williamsin keikan aikana
Kuluneella viikolla kaupunki heräsi eloon kerrankin. Robbien järjestämä valoshow näkyi kadulle asti, ja kappaleet sanotuksineen kantautuivat korviin selvästi. Ratinan edusta oli täynnä koloistaan esiin hiipineitä keikkakuuntelijoita. Missä he ovat arkena, kun stadion on autio? Melkein harmitti, että viiletin pyörällä niin nopeasti ohi. Olisinhan voinut itsekin pysähtyä ja ihan vain olla. Kuunnella.

Syksy on täällä!
Sanokaa mitä tahansa, mutta syksy on saapunut. No, ehkä tämä ihan juuri ja juuri voidaan laskea kesän ja syksyn väliseksi, mystiseksi ajaksi, jota ei virallisesti ole edes olemassa. Uuden tulon huomaa keltaisista lehdistä ja käsittämättömästä syksyn tuoksusta. Kadut ja bussit ovat rasittavan täynnä, mutta syksyn tehokkuutta ei päihitä mikään vuodenaika. Olen elossa taas.

Mikä oli arkiviikkosi paras hetki? Kulkevatko viikkosi aina samaa rataa?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

One thought on “Viikon parhaat hetket

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.