Nopea arkiruoka soijapavuista

Vihreät pakastemollukat epäilyttävät, mutta tuovat vaihtelua papufanaatikon arkiruokaan. Nuudelien kanssa soijapavut sopivat erityisen hyvin siksi, että aavistuksen kovat pavut tuovat vaihtelevuutta suutuntumaan. Pienet ovat kasvissyöjän ilot.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAUskaltauduin tovi sitten K-Marketin pakastealtaalle nuuskimaan uutuuksia. Siellä lepäsikin uutuuspakaste: 250 grammaa soijapapuja! Pussi päätyi ostoskoriin, ja kotona aloin ihmetellä, mitä niistä tekisi, miksi ne ovat pakasteessa ja miksi ne haisevat mullalta keitettyinä. Maku onneksi näyttää paranevan, kun pavuista oikeasti valmistaa aterian, vaikka vienon maan maun voi silti havaita ruokaillessa.

Ei ole tölkkipapujen voittanutta. Pakastaminen ei tuo papuihin lisäarvoa, koska tölkkituotteetkin säilyvät pitkään. Pakastamisen vuoksi pavut täytyy myös kiehauttaa, mikä ei varsinaisesti arkea helpota, ellei keitto-operaatiota suorita etukäteen. Eikä sekään nyt oikeasti vie kuin muutaman minuutin, mutta joillekin nekin minuutit ovat elintärkeitä.

Soijapapuja, kasviksia ja nuudeleita soija-seesamikastikkeessa

2 annosta

kiinalaisia nuudeleita haluamasi määrä | 250g soijapapuja pakasteesta (esim. Pirkka)
yksi paprika | yksi punasipuli silputtuna | tuoretta persiljaa

Kastike

0,5 dl soijakastiketta | 1 rkl seesamiöljyä | 2 rkl riisiviinietikkaa | 0,5 tl sokeria
silputtua tuorepersiljaa tai muuta yrttiä

Yksinkertaista. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa yhteen. Lisää tarvittaessa hanasta kuumaa vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta omaan makuun.

Keitä nuudelit. Silppua sipuli ja pilko paprika. Keitä soijapavut ohjeen mukaan, eli pienessä tilkassa vettä muutaman minuutin ajan. Paista sipuli ja paprika aavistuksen pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa mukaan soijapavut. Paista muutama minuutti. Sekoita nuudelit mukaan jo joko pannulla tai kaada soijapapu-kasvissekoitus ja nuudelit erilliseen astiaan, jossa sekoitat ne. Annostele eväsrasioihin, ja kaada päälle soija-seesamikastike. Koristele persiljalla.

Resepti sopii hyvin evääksi, koska tarvittaessa aterian voi syödä myös kylmänä. Lyhyt mikrokäsittely riittää, jos ruoan haluaa lämmittää. Uskon myös, että tämä resepti toimii myös täyteen ahdettuina viikonloppuina, kun ruoanlaittoon ei halua tuhlata aikaa.

Mitä muuta soijapavuista voisi valmistaa?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.