Ilmajoogassa: Akrobaatti ja silkkitoukka

Sisälläni asuva melko skeptinen guru kuiski ennen tuntia, mahtaakohan koko hommasta tulla yhtään mitään, taipuuko siinä mihinkään, kestääkö katosta roikkuva naru ja onko se edes hauskaa. Mitä kaikkea sisäinen keski-ikäinen kiusanhenki nyt yleensäkään keksii sanoa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAVietimme serkkuni polttareita viime lauantaina. Päivä alkoi maailmalla aerial yogana tunnetulla ilmajoogalla Lentävässä matossa. Yksityistunnin meille ohjasi Mirka, jonka tapaan johtaa tuntia miellyin kovasti. Ei pakottamista, piiskaamista tai piinaavaa kyttäystä, joka yleensä saa ahdistumaan ryhmäliikuntatunneilla. Ohjaaja painotti omaan tahtiin tekemistä ja antoi siihen myös rauhan. Serkkuni sai vielä tunnin päätteeksi ohjauksen pariin erikoisliikkeeseen, sillä rauhallinen aloituspaketti ei välttämättä tyydyttänyt tankotanssihirmun kieppumishalua.

Lajin sukulaissuhde joogaan saattaa luoda vääriä mielikuvia aloittajalle. Toisaalta jooga tuo mieleen intialaisen muminan tai hikisen vääntelehtimisen, ja yhtäältä ilmajooga mutu-tuntumalla vaikuttaa mahdottomalta heilumiselta katon rajassa. Minullekin tuli yllätyksenä, ettei ilmajooga olekaan tauotonta akrobatiaa. Miksi olisi, onhan nimessä myös jooga-sana. Tunti sisälsi monipuolista joogatyylistä venyttelyä, muutamia taiteiluita silkin sisällä ja sen kanssa pää alaspäin sekä loppurentoutuksen. Jopa kaltaiseni riippumattovihaaja ihastui painottomaan koteloitumiseen. Olo oli kuin herneellä palon sisällä. Oikeasti arjessa ei ole montaakaan hetkeä, kun voi vain maata toukkana kankaan sisässä miettimättä mitään.

Ilmajooga ei tuntunut tunnilla tai sen jälkeen lainkaan raskaalta, joten aamulla yllätys oli suuri, kun jokainen raaja huusi saaneensa treeniä. Hyvä niin. Mitä enemmän lajia harrastaa, sitä paremmin oppinee tuntemaan kehoaan ja tekemään liikkeet itselle sopivalla voimakkuudella. Silkin tuoma apu pitää huolen siitä, että ilmajooga sopii myös niille, joiden liikuntatausta ei kata vuosien voimistelua tai joogagurun ohjausta.

Suosittelen vilpittömästi ilmajoogaa kaikille ikään, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan määreeseen katsomatta. Seuraavaksi värvään kaikki innokkaat ystäväni tunneille. Ja testaan muuten Lentävän lautasen ruoan.

Lentävä matto & Lentävä lautanen sijaitsevat Pellavatehtaankatu 8:ssa. Tunnit kannattaa varata etukäteen, jotta mukaan varmasti pääsee.

Oletko jo käynyt ilmajoogassa?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

2 thoughts on “Ilmajoogassa: Akrobaatti ja silkkitoukka

  1. Tällaisesta en ole kuullutkaan! Tuntuu, että koko ajan putkahtelee uusia liikuntalajeja, joissa yhdistellään mitä kummallisempia juttuja. Olutjoogasta olin jo kuullut mutta tästä en 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.