Maksaisitko tästä pizzasta yli 12 euroa?

Huomasitko, että pizzaviikonloppu on pian täällä? Hyvä, kannattaa nimittäin valita tarkkaan, mihin lättyyn roposensa upottaa. Huonoista kokemuksista on turha narista kotosalla, sillä niin eivät asiat muutu. Sen sijaan kehotan kaikkia pohtimaan niin saamansa ruoan kuin palvelun laatua. Tässä tulee jo valmiiksi kehnojen Bella Roma -kokemuksieni huipentuma: raaka pizza.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAEi tarvitse pizzaviikonloppua viettää, sillä se tuli elettyä jo tämän viikon maanantaina. Pitkästä aikaa aamuvuoro, vähän unihiekkaa silmissä ja pieni hemmottelukaipuu. Kas, tipahtikin sopivasti Foodoran alekoodi sähköpostiin, mikä johti siihen, että kotiin tultuani tilasin oikopäätä pizzat minulle ja kumppanilleni. Kaunis syysilma ja hyvää ruokaa, edessä uusi viikko. Ei, vaan paha mieli ja hämmennys siitä, miten näin voi käydä.

Maanantai ei ollut tarjonnaltaan Foodoran paras päivä, koska suuri osa ravintoloista oli kiinni. Teki mieli pizzaa, joten tilaus lähti Finlaysonilla sijaitsevaan Bella Romaan, jolla on kotisivujen perusteella varsin mahtipontiset odotukset itsestään: ”Bella Romassa pizzojen herkullisuuden varmistavat kolme asiaa: lähituottajien laadukkaat raaka-aineet, hartaudella tehty huippulaadukas pizzapohja sekä taitavat tekijät.” Ravintola kertoo myös, että lista huomioi kasvissyöjät ja vegaanit. Eli säilykevihanneksilla ja erikseen maksavalla, hetken listalla olleella vegaanijuustolla sekä nyhtökauralla, jota ei voi tilata valinnaisena täytteenä.

Ymmärrän maitotuotteita karttavana kasvissyöjänä olevani alakynnessä ravintolatarjonnassa, ja hyväksyn sen. Ymmärrän, etten voi täysin verrata keskenään valmiiksi luotua pizzamakukokonaisuutta ja kahden täytteen Sole Mio -läpyskää, josta on jätetty juusto pois. Mutta ihan oikeasti. Katsokaa kuvia. Onko tässä todella kahden täytteen pizza laadukkaasta pizzeriasta? Vaikka siitä on jätetty juusto pois, uskallan väittää, ettei kuvassa todellakaan ole pizza, joka huomioi yhtään ketään – ellei närkästynyttä ruokakriitikkoa oteta huomioon. Täytyy tosin sanoa, että näillä täytemäärillä ja pohjan laadulla ovat kyllä katteet kohdillaan.

Palataanpa vielä pikaisesti siihen, mitä Foodoran saapumisseurannassa tapahtui. Aika pysähtyi, kun seurannan mukaan ruoan piti saapua noin viiden minuutin kuluttua. Viidestä minuutista tuli lopulta yli 20 minuuttia, ennen kuin ruoka pääsi kuljetukseen. En tiedä, oliko vika kuljetusketjussa tai siinä, ettei kuljettaja saapunut ravintolaan ajoissa, vai siinä, että pizzat kenties tehtiin aluksi väärin ja valmistettiin pikaisesti ja täysin pieleen uudelleen. En ihmettelisi, että juustottoman pizzan tilaus aiheuttaisi huteja, koska harva tilaa pizzaa ilman vaaleankeltaista tahmaa.

Maanantainen tilaukseni ei ole ensimmäinen Bella Roma -ateriointini. Muut kerrat ovat menetelleet. Pizza on ollut kypsää, ja täytteitä on ollut hitusen enemmän, mutta mistään ruokavaliohuomioinnista ei sentään voi puhua. Tällä kertaa viimeinen niitti ja äänestyslipuke kintuilleni oli kuitenkin se, ettei pizzaa ollut vaivauduttu paistamaan kypsäksi. En liioittele, sillä kyse ei ollut mistään pilkunviilaamisesta, vaan pohjasta, joka maistui raa’alta taikinalta ja jonka koostumus oli purukumimainen. Kypsentämättömän pizzapohjan sekä näkee helposti että maistaa vielä selvemmin. Maku on hirveä.

Ymmärrän, ettei ruoan minulle kuljettanut Foodora voi tehdä muuta kuin lohduttaa. On tullut aikuiselle paha mieli ja sen kanssa on elettävä. Aivan totta, ja siksi olenkin huolissani ainoastaan kohderavintolan tasosta. Asiakkaiden aliarviointia on syytää tarjolle hinta-laatusuhteeltaan kuppainen tuote, jota ei ole edes valmistettu loppuun. Aurinkokuivattujen tomaattisuikaleiden polttaminen ei ole mittari sille, onko pohja valmis. Laadusta kertoo myös se, jos asiakas joutuu itse kotona viimeistelmään pizzansa lisätäytteillä. Aurinkokuivattua tomaattia ja artisokkaa sisältävä pizza oli niin hirveä, että se jäi syömättä. Se ei nimittäin ollut senkään vertaa paistunut kuin toinen Italia-herkku. Artisokka-pinjansiemenroiskeläpän pystyi osin syömään, vaikka kuvistakin näkee, että pohja oli puoliksi raaka.

On myös totta, että some-narina on kaksiteräinen miekka. Huomio on loppujen lopuksi kuitenkin yleensä positiivista huomiota, ja todennäköisesti jokunen päätyy Bella Romaan pizzalle tämän tekstin takia. Siksi ravintolalla onkin näytönpaikka, koska kilpailu kaikista asiakkaista, puhumattakaan niistä, jotka nyt noudattavat kovasti trendaavaa kasvisruokavaliota ja vegaanielämäntapaa, kasvaa koko ajan. Tuskin ihan asiakaskadosta voi puhua, mutta voihan se olla niinkin, etteivät ravintolaan tee enää pyhiinvaellusretkiä ainakaan kasvissyöjät. Eikä kukaan halua raakaa pizzaa, söipä miten tahansa. Joku voisi myös kysyä, pitäisiköhän kitistä suoraan ravintolalle. Eiköhän tämä teksti aja asiansa, sillä mitä muuta tiskiltä enää parin päivän päästä saa kuin syvät pahoittelut.

Yksikään itseään, alaansa ja asiakkaitaan kunnioittava ravintola ei toimita raakaa ravintoa eteenpäin, vaikka valmistamisessa menisi enemmän aikaa kuin on luvattu.

Foodoralle tehdyn reklamaation perusteella minulle hyvitettiin tilauksestani puolet, vaikken vaatinut heiltä mitään.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on Bella Romasta?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

2 thoughts on “Maksaisitko tästä pizzasta yli 12 euroa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.