Tänä viikonloppuna kiehutti

Vedä syvään henkeä, jaksa vielä vähän ja sysää sivuun ikävät ajatukset. Rukoile tai kokeile jotakin muuta keinoa. Mitä syvemmälle sukellan pro graduuni, sitä pienemmiltä omat murheet tuntuvat, sillä melkoinen määrä asioita on pielessä lännessä, journalismissa ja turismissa. Kaikessa itse asiassa. Minkäänlainen maailman syleily ei kuitenkaan eliminoi arkituskaa.
DSC_0003.JPGPullonpalautus
Kysynpä vaan, miksi kaikissa maissa ei ole pullonpalautusta. Ymmärrän toki, että sen käytännön toteuttamiseen liittyy varmasti paljon ongelmia, kuten rahoitus, käytännön opetus ja ylipäätään vanhojen tottumusten mylläys uuteen uskoon. Suomessa pullonpalautukseen on yritetty ujuttaa veronäpit. Miksi ihmeessä, kun alkuperäisestä putelista on jo verot maksettu? Ei Koskenrannassa ryömimällä rikastumaan tai kiinni leipään pääse, joten eiköhän toiminta voida kuitata kuukausitasolla harrastuksena. Me, jotka jo elämme pullonpalautusjärjestelmän satumaassa, kamppailemme aivan eri tason ongelmien kanssa: jonon tukkijoiden lomassa. Kun korvat savuttavat, yritän ajatella Atlantilla jylläävää muovipyörrettä ja sitä, kuinka tärkeää tässä jonossa seisominen on.

Yksittäin pakatut munat
Nyt herätys! Munax Oy on tuonut markkinoille yksittäispakatun valmiiksi keitetyn ja kuoritun munan. Myönnetään, että meinasin pökertyä lähikaupassa uudesta tuotelöydöksestä, mutta vielä enemmän huimausta aiheuttivat Ilta-Sanomien uutisen kommentit. Ihan turha koko keksintö, sillä sehän kertoo vain ihmisten uusavuttomuudesta, sisältää liian vähän proteiinia ja tuhoaa ympäristön muovin ylikulutuksella. Sanovat ihmiset, jotka imevät itseensä kaukana laaturavinnosta olevia proteiinijauheita, ostavat kaiken muoviin käärittynä ja turvautuvat valmisruokiin. En puolusta valmismunaa tuotteena, mutta argumentit ovat varsin ontuvia, jos niitä noudattaen ei elä. Mitä, jos laittaisit ”poikottiin” kaikki muoviin pakatut tuotteet, joita ostat?

Small talk -pönttöys
Jäykistyin eilen aivan täysin kassajonossa, joka matelehti huolestuttavan hitaasti. Takanani ollut nainen latoi hihnalle valtavalla pieteetillä suklaalakuja. Riuhdoin kassan alta muovikassia, kun hän alkoi jutella. Siis jutella! Aivan varoittamatta. Niin sanotusti täysin normaali ihminen. Kertoi vieläpä, että piti tulla uudelleen kauppaan, kun hänen ja tyttärensä suosikkinamit jäivät ostamatta. Kylläpä suklaa, laku ja salmiakki ovat taivaallinen yhdistelmä. Totesin, että täytyy varmasti testata, vaikken sitä koskaan tule tekemään. Jälkikäteen tuli tyhmä olo. Olipa järkyttävää jutella tuntemattoman ihmisen kanssa kassajonossa lauantai-iltana. Miksen itse kertonut siitä, kuinka tulin hakemaan luonnonystävän talouspaperia, jota ei ollut saatavilla, kaurajuomaa, uutuuseinestä testiin ja kidneypapuja? Koska ajattelin, ettei ketään kiinnosta.

Ratikkatietyömaa
Vähiin käyvät reitit lännen ja idän välillä Tampereella. Autoilukammoiselle ratikasta johtuvat tiesulut ovat painajainen. Vajaat 40 vuotta autoillut isänikin sekoili Hämeenpuiston kaistoilla niin, ettei tarvitse edes harkita kaasuttelua kotikonnuilla. Voisipa asua miljoonakaupungissa, jossa olisi pikkukaupungin liikenne. Vuosien liikennekärsimyksen jälkeen odotan ratikalta paljon, vaikka skeptinen luonteeni on taipuvainen ajattelemaan, että ei siitä kuitenkaan mitään hyötyä ole kaupunkiprofiilille. Siitä hyötyvät vain lietsulaiset ja hervantalaiset, jos hekään ylipäätään aikataulujen mukaan ehtivät töihin tai kouluun.

Ilotulitteet
Puolisoni marmattaessa antaumuksella muovista alkoi paukkua. Sekä päässäni että ulkona. Hivuttauduimme parvekkeellemme paikallistettuamme räjähtelyn Särkänniemeen. Tragediasta ei ollut kyse, vaan kesänlopettajaisista. Taivas välkkyi vihreänä ja punaisena. Silmiä täytyi siristellä, sillä valo heijastui kaikista naapuritalon ikkunoista suoraan silmiin. Ja näin ammuttiin taas taivaalle hirmuinen määrä rahaa samalla, kun jotkut laskevat levolle porttikonkeihin.

Mikä sinut sai närkästymään tai vaihtoehtoisesti ilakoimaan viikonloppuna?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.