Vähän etova hätävara

Luottovaate ja luottomeikki. Luottokortti. Ja luottoruoka. Luotto-sanan inflaatiosta huolimatta uskallan sanoa, että olen vihdoin löytänyt täydellisen Kaapissa ei ole mitään -ruoan. Siinä on vain yksi vika. Välillä se vähän etoo – ainakin suutuntumafanaatikkoa.
DSC_0081Meillä on aina kaapissa kiinalaisia nuudeleita, soijaa ja seesamiöljyä. Kausittain ja yleensä sattuman kaupalla myös avokadoja juuri silloin, kun tuntuu, ettei mitään muuta ole. Avokadopussin jämät ovat kaukaisen kauppareissun ylijäämiä, jotka kiltisti odottelevat kypsymistään ja unohtumista pöydän nurkkaan. Siksi eräänä kiukkuisena päivänä syntyi avokado-nuudelikulho. Tai bowl, kuten nykyään kuuluu sanoa.

Pidän avokado-nuudelipastan hätävaraversiosta hurjasti. Enemmän kuin siitä kuuluisasta avokadopastasta, joka on pilattu kermoilla ja juustolla. Mutta. Välillä suussa pyörivät al dente -nuudelit ja pehmennyt avokado etovat. Varsinkin, kun tähän yhdistetään hyvänmakuisen soijakastikkeen ikävä haju ja se, että soijakastike antaa ruoalle mädäntyneen värin. Onko tätä sitten pakko syödä, jos se etoo? Ikävä kyllä. Kun tuuli vihmoo ikkunaan ja kauppaan lähtö on muka mahdotonta, Foodorasta on tilannut jo niin paljon ruokaa, ettei enää kehtaa ja kun kiukuttaa niin paljon, ettei haluaisi syödä ollenkaan.

Nuudelia ja avokadoa soija-seesamikastikkeessa

1 annos

nuudelia haluamasi määrä | yksi avokado | loraus soijaa | pienempi loraus seesamiöljyä | ihan vähän riisiviinietikkaa | päälle halutessasi ravintohiivahiutaleita

Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Yleensä teen itse juuri niin kuin ohjeessa ei sanota, eli laitan nuudelit lillumaan veteen, ennen kuin se edes kiehuu. Tämä tapa risoo talouden toista osapuolta. Lohko avokado kuoressaan veitsellä. Kaada valmiit nuudelit kulhoon, kaiva avokadopalat kuorestaan ja mittaa päälle kastikkeen ainesosat. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Viimeistele ravintohiivalla, jos haluat vienoa lisäsuolaisuutta ja juustoisuutta, jota en toistaiseksi itse ole erottanut ravintohiivahiutaleiden makukimarasta.

Lopuksi torun itseäni avokadon käytöstä. Kaukomailta tuotu hedelmä ei ole koskaan ekologinen vaihtoehto, ja siksi jokaisen pitäisi ruokavalioon katsomatta tarkastella omia vihannes- ja hedelmävalintojaan. Tässäkin hätävarassa vihreän aarteen voisi korvata kukkakaalilla. Mutta kuka sitä jaksaa keittää!

Ps. Annoksessa käytettyjä kellertäviä kiinalaisnuudeleita saa useimmista Aasia-kaupoista, joissa paketteja myydään nimellä Chinese Noodle. Noin 450 gramman paketti maksaa kaksi euroa. Jämäköiden nuudeleiden maku on hyvin suolainen jo valmiiksi, joten niiden kanssa ruokaa ei kannata maustaa suolalla lainkaan. Soijakastikkeenkin suolaisuus nuudeleihin yhdistettynä voi monelle olla liikaa.

Mikä on sinun hätävararuokasi? Entä onko ruokalajeja, joista pidät ja joita inhoat samanaikaisesti tai kausittain?

Seuraa Bloglovinissa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.